Nem olyan stresszes, aki kiveszi a részét...

Boldoggá teszi az apákat a házimunka?

Egy új tanulmány szerint, azok az apák, akik a gyerekük körüli teendőkből és a házimunkából is kiveszik a részüket, kevésbé stresszesek.

2010.11.13 09:23medipress.hu

A vizsgálat kimutatta, hogy sokkal boldogabbak azok az apák, akik több házimunkát végeznek, több időt töltenek a gyerekeikkel, és akiknek vannak olyan kollégáik, akik szintén annyi időt töltenek a munkahelyükön, mint ők.

A Lancaster Egyetem kutatói azt remélik, hogy az eredmények révén a munkáltatók megváltoztatják eddigi hozzáállásukat a munkabeosztásokról, és ezáltal megszűnne az a helyzet, hogy a nők karrierjét sokszor azért gátolják a főnökeik, mert szerintük ők a gyerekek elsőszámú gondozói, a férfiak pedig szabadabban egyensúlyozhatnának a munkájuk és magánéletük között.

"Megváltozott a családok felállása - és nem csak azért, mert az anyák nagyobb valószínűséggel mennek vissza dolgozni, hanem azért is, mert mindkét szülő egyformán szeretne szoros kapcsolatot kialakítani a gyermekével" - mondta Caroline Gatrell vezetőkutató.

Gatrell és csapata több mint ezer dolgozó apával beszélt arról, hogyan egyeztetik össze a munkát és a családi életüket.

A tanulmányból kiderült, hogy legtöbben - a teljes munkaidőben dolgozók 82 százaléka - szeretne több időt tölteni a családjával, és egyre több apa gondolja úgy, hogy nem csak az anyák feladata gondoskodni a gyerekekről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.