Kísértetjárta hely lett Sohaországból!

Gaz és por lepi Michael Jackson egykori álomországát - Nézze meg!

Óriási lelkesedéssel építtette éveken át Michael Jackson a birtokán Neverland-et, azaz Sohaországot, amely túlszárnyalja még a legjobban felszerelt vidámparkokat is - Ma leromlott, kísértetjárta hely az álomország, hónapok óta nem látogatja senki.

Jacko Sohaországa rettenetes állapotban van... képgaléria

2008.03.12 10:10ma.hu
Neverland Ranch

Talán maga Michael Jackson is ijedten hőkölne hátra, ha ma megpillantaná sorsára hagyott Sohaországát.

Az Amerikából valósággal elüldözött popsztár 2005 óta a Perzsa-öbölben, Bahrein-ben él, ott talált megnyugvást meghurcoltatása után. Amint lezárták gyermekmolesztálási perét, hátra sem nézve elhagyta hazáját...

A gyermeklelkű Jacko 1987-ben vásárolta meg birtokát a Santa Ynez völgyben. Elvileg kisfiának és kislányának építtette évekkel ezelőtt a Neverland-et, no és természetesen minden gyereknek, aki megfordul náluk. A vidámpark valóságos aranybánya volt a kicsiknek, hiszen mindenféle játék megtalálható benne, amire csak vágyhattak.

Érthető, hogy Jacko szomorú...

Ma azonban már senki sem tenné be a lábát szívesen az elhagyatott birtokra. A Neverlandből eltűnt mindenki, a több mint ötven alkalmazott rég elköltözött, a majmokat, lovakat, oroszlánokat és elefántokat állatkertek gondozzák.

Szellemjárta helyre emlékeztet a birtok, látványosan leromlott, még a medence is félig van megposhadt, bűzlő vízzel, talán arra várva, hogy egyszer újra használatba kerül...

Lehet, hogy nem is kell azonban sokat várnia egy új gazdára a rengeteg játéknak és épületnek. A Sohaország ugyanis elárverezés előtt áll. Jacko-nak mai napig kifizetetlen, mintegy 320 millió dolláros tartozása van. Úgy hírlik, az összegben a Neverland biztosítása is benne van, sőt, a birtokon dolgozó építőmunkások bére sem lett teljesen kifizetve...

Logikus tehát, hogy a Sohaország eladásából visszajönne a pénz. Természetesen óriási feladat lesz a leendő új tulajdonosnak a leromlott parkot újjá varázsolni.

A gazzal benőtt épületek, a burjánzó növényzet, az ápolatlan környezet nem nyújt szép látványt. Ráadásul, nem kis összegbe - mintegy havi 4 millió dollárba - került már Jacko idejében is a luxusjátszótér fenntartása.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.