Szénabála zuhant Mike Edwards autójára

Tragédia: szörnyethalt az ELO zenésze!

Meghalt Mike Edwards, az Electric Light Orchestra (ELO) zenekar egykori csellósa; a 62 éves zenész autójára egy hatalmas szénabála zuhant rá a délnyugat-angliai Devon megyében.

2010.09.06 16:29MTI

Edwards halálát egy 600 kilogrammos szénabála okozta, amely még pénteken megcsúszott egy meredek domboldalon és nekizuhant az általa vezetett furgonnak. A rendőrség tájékoztatása szerint a zenész azonnal meghalt.

Mint közölték, Mike Edwards holttestének azonosításához fotókat és egy YouTube-felvételt használtak, de a formális eljárás részeként természetesen családjával is felvették a kapcsolatot - közölte hétfőn a The Rock Doctor internetes portál.

Edwards a hagyományostól eltérő csellótechnikájáról - naranccsal és grapefruittal tépte a húrokat - és különleges öltözködési szokásairól vált ismertté a hetvenes évek első felében, ami szerves alkotórésze volt az akkor feltűnt, Jeff Lynne által vezetett rockegyüttesnek, az Electric Light Orchestrának.

A zenész 1972 és 1975 között volt az ELO tagja; ez idő alatt négy albumon játszott, köztük a csapat áttörését eredményező Eldorado, A Symphony című, 1974-ben megjelent korongon. Távozását a zenekarból saját döntése okozta: buddhista lett, amit nem tudott összeegyeztetni a rockzenei életformával.

Buddhistaként Deva Pramadára változtatta a nevét és csellótanításból élt.

Az ELO 1972 és 1986 között világszerte 50 millió albumot adott el, 27 Top 40-es kislemezslágert jelentetett meg Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban, köztük a Roll Over Beethovent és a Rock and Roll is Kinget.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.