Csirkefalatok vegyes saláta-ágyon

Egy könnyű főételt ajánlunk ínyenceknek!

Ez az étel egy könnyű főétel,amit diétásan is elkészíthetsz. A sütéshez használj olívaolajat, a dresszinghez pedig tejföl és majonéz helyett csak joghurtot.

2010.08.25 16:00ma.hu

Hozzávalók:

2 evőkanál majonéz
1 db gerezd fokhagyma
1 bögre (2,5dl) tejföl
1 db lila hagyma
2 db zöldpaprika
4 db paradicsom
1/2 db fejes saláta
20 dkg trappista sajt
4 evőkanál grill- vagy sültcsirke-fűszer
1 csipet bors
1 csipet só
3 evőkanál olaj
50 dkg csirkemellfilé
8 db pita- vagy toastkenyér

Elkészítés módja:

A csirkemellet vágjuk csíkokra, enyhén sózzuk, borsozzuk be, majd szórjuk meg grillfűszerrel vagy sültcsirke-fűszerrel. Az olajat forrósítsuk fel és süssük meg benne a csirkecsíkokat. A fejes salátát mossuk meg, szárítsuk le és tépkedjük össze.

A paradicsomot és a paprikát mossuk meg. A paradicsomot vágjuk cikkekre, a paprikát pedig karikákra, majd keverjük össze a salátával. Adjuk hozzá a megtisztított, felkarikázott lila hagymát is.

A tejfölt keverjük össze a majonézzel és az átnyomott fokhagymával, majd borsozzuk meg. A dresszinget öntsük a salátára.

A pita- vagy toastkenyeret enyhén pirítsuk meg. A húst a salátával és a pirítóssal tálaljuk, és az egészet szórjuk meg reszelt sajttal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.