A görög király fiának bekötik a fejét

Megnősül Európa egyik leghíresebb playboya!

Megnősül Európa egyik leghíresebb playboya, az elűzött görög király 40 éves fia.

2010.08.20 13:29MTI

Miklós herceg szerdán vezeti svájci menyasszonyát oltár elé egy festői görög szigeten. A pár már hét éve ismeri egymást, az eljegyzést 2009 decemberében tartották. A herceg választása azért esett Szpétsze szigetére, mert jachtjával épp ott hajóztak el, amikor megkérte a most 29 éves Tatiana Blatnik kezét. Miklósé a felső tízezer egyik  legismertebb arca.

Sokáig lehetséges vőlegényként emlegették a skandináv uralkodóházak valamelyik hercegnője számára, rossz nyelvek szerint viszont aranyifjúi életmódja megakadályozta, hogy szert tegyen az északi hercegnők egyikének kezére.

A herceg a harmadik gyereke II. Konstantin görög királynak, akit 1974-ben népszavazással fosztottak meg trónjától. Anyja Annamária volt királyné, II. Margit dán királynő húga.

Sajtóbeszámolók szerint az esküvőre 350 vendég hivatalos, a pár kérésére azonban a szertartás és a lakodalom visszafogott lesz, hogy ne zavarják meg a sziget lakóinak nyugalmát. Szpétsze szigetén autókkal nem lehet közlekedni, a menyasszony lovaskocsival érkezik a katedrálishoz, míg a vőlegény hajóval megy a szertartásra.

Konstantin király irodája biztonsági okokból nem akarta közzétenni a meghívottak névsorát, de sokan biztosra veszik, hogy megjelenik Zsófia spanyol királyné, a trónfosztott uralkodó húga, Miklós nagynénje, és más uralkodóházak is képviseltetik magukat.

Görögországban 1964-ben tartottak utoljára királyi esküvőt, akkor épp a herceg szülei keltek egybe. Azt a menyegzőt Európa-szerte közvetítették a televíziók. "Azok voltak a szép idők! De az idők változnak, most egy kis szigeten kell esküvőt tartani" - mondta egy 87 éves görög nyugdíjas, aki anno rendőrként a király nyári palotájánál teljesített szolgálatot.

A monarchia intézménye a hatvanas években vált igen népszerűtlenné a nép körében, különösen azután, hogy a király támogatta a katonai diktatúrát. Konstantin később belátta hibáját, de akkor már száműzetésbe kényszerült, és nem tudta megmenteni a királyságot, amelyet végül népszavazás útján töröltek el 1974-ben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.