Javítsunk életminőségünkön

Feng shui: harmóniában környezetünkkel és magunkkal

A Feng Shui szó szerinti jelentése: szél és víz. Lényege az, hogy környezetünket és a tárgyakat, amik körülvesznek bennünket harmóniába hozzuk magunkkal.

2010.07.14 19:47ma.hu

Ezáltal javíthatunk életminőségünkön, befolyásolva az energiákat, amik segítségével sikeresek, vagy még sikeresebbek lehetünk. A tárgyak elrendezésének két ismertebb módszere van: az egyik az iránytű iskola, a másik a törekvések báguája.

A "keleti felfogás" szerint 8 égtáj irányítja életünket, ill. az élet energiáit, (amik befolyásolnak minket különböző szinteken). Otthon és (ha lehetőség van rá) a munkahelyen is el kell rendezni a tárgyakat, mert amik erősítik, ill. gyengítik a különböző életterületeket (gyengítik, ha nem megfelelő helyre vannak téve).

Még több irányzat létezik, de az előbb említettek voltak a legnépszerűbbek, feltehetően, mert viszonylag egyszerűbb tanulni, és tanítani őket. Az törekvések báguája a legnépszerűbb, nincs benne annyi "hibalehetőség", mert ha pl. rosszul állapítjuk meg az égtájat, igencsak összezavarhatjuk magunk körül az energiákat.

A törekvések báguája szerint a báguáterületek elhelyezkedése az ajtótól függ, tehát minden helységben külön meg kell vizsgálni, hol van az ajtó. Ha egy helyiségben több ajtó is van, el kell dönteni, melyiket használjuk leggyakrabban bejáratként, az az ajtó számít nekünk. Abba az ajtóba álljunk be, arccal befelé nézve.

A báguatérképet úgy helyezzük rá a helyiség alaprajzára, hogy az ajtó vagy a tudás vagy a karrier vagy a segitők életterületére kell hogy essen. Ha az ajtó a tudás területén van, az ajtóval szemben a gazdagság területe van, ha az ajtó a karrier területére esik, az ajtóval szemben a hírnév területe helyezkedik el, ha az ajtó a segítők és utazás területén van, a szerelem területe van az ajtóval szemben.

Lássuk az életterületeket, és hogy mi tartozik oda, milyen tárgyakat érdemes az adott életterületre helyezni amivel erősíthetjük azt:

Önművelés és tudás területe: tudás, bölcsesség, eredmények, célok, könyvek, lexikonok, a szellem növekedése, bagoly, gyertya, kristálygolyók és kristályfigurák (pl. kristálybagoly) pénzérmék (kínai szerencsepénz), legjobb színes zsinórral 8 darabot összekötni (ami a szerencse színe) és az összefűzött pénzt könyvjelzőként alkalmazhatjuk, hogy az amit tudunk alkalmazni is tudjuk, ill. sikeresen felhasználni. színek: világoskék, türkiz.

Család és egészség területe: család, egészség, ősök, rokonok, családi örökségek, emléktárgyak, családi fotók,gyertya, elefánt, teknős, kristály tárgyak, kristálygolyók színek: kék, zöld, barna.

Gazdagság és siker területe: gazdagság, jólét, bôség, anyagi dolgok, szökôkutak, halak, értékes tárgyak, akvárium, buddha, gyertya, hal, vízi állatok, kagylók, csobogó, teknős, kristály tárgyak, pénzérme, ide 3-at vagy 9-et érdemes tenni, a 3 ugyanis a növekedést szimbolizálja, és a 9 pedig a 3 többszöröse) sárkány, szélcsengők, színek: piros, lila, zöld.

Hír és hírnév területe: hírnév, szerencse, kitűntetések, iskolai bizonyitványok, kandalló, gyertyák, ló, kristály tárgyak, páva toll, tükör, ill. bagua tükör főnix madár, szinei: piros, bíbor.

Szerelem és házasság területe: házasság, kapcsolatok, szerelem, szerelmi emléktárgyak, esküvői fényképek, a szeretet páros szimbólumai, pl. delfin párban gyertya, kristály tárgyak, féldrágakövek, (különösen rózsakvarc), és sárkányfejű teknős színek: rózsaszín, piros.

Alkotó készség és gyerekek
: alkotókészség, ihlet, kerek, ovális, fém, iparművészeti dísztárgyak, játékok, szélcsengők, sárkány, buddha, kristály-tárgyak, kristály-golyók, gyertya, színe: fehér.

Segítőkész emberek és utazás területe
: segítő, és támogató emberek, bármilyen valláshoz kötődő szent képek, kagylók, buddha, utazással kapcsolatos dolgok pl. földgömb, térkép, iránytű, külföldet szimbolizáló tárgyak képek, nagy tengerparti poszter, gyertya, elefánt, pénzérme (6db), barátok. Színek: ezüst, arany (nemes színek).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.