A csili kétszer csíp, de megéri

Csípős ételek fogyasztásával hatékonyabban fogyhatunk

A csilipaprika fogyasztása serkenti az anyagcserét és segít a zsírégetésben - derült ki egy új amerikai kutatásból.

2010.06.18 19:45medipress.hu

A University of California kutatói azt állítják, a csípős paprikával ízesített ételek oxidálják a lerakódott zsírrétegeket és az anyagcserét is serkentik. Az érzékenyebb ízlelőbimbókkal rendelkezők is profitálhatnak a csilipaprika jótékony hatásaiból anélkül, hogy meg kellene küzdeniük a csípős ízzel. A csípős paprikák fő alkotóelemét, a kapszaicint ugyanis a nem csípős paprikákban is megtalálták.

A kutatók a csilipaprika étrendre gyakorolt hatását tanulmányozták, miután felkeltette érdeklődésüket, hogy a csípős paprika megizzasztja az embereket. 34 férfit és nőt kértek meg kalóriaszegény étrend fogyasztására, miközben nem csípős paprikát vagy placebót is kaptak. A legtöbb kapszaicint fogyasztóknál az energiafelhasználás csaknem kétszerese volt a kontrollcsoportban mért értéknek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.