Nagymamája óva inti

Harry herceg Afganisztánban szolgálja hazáját

A brit People magazin adta hírül, miszerint Harry herceg a tálibok ellen harcol a frontvonalban, Afganisztánban. a 23 éves királyi sarj hadnagyi rangban szolgál és az elmúlt tíz hetet is a háború súlytotta övezetben töltötte már.

2008.02.29 08:15ma.hu

A herceg szóvívője, Paddy Hawerson szerint Harry herceg nagyon büszke rá, hogy a hazáját védheti többi katonatársával együtt, és hogy a brit királyi hadsereg tisztje lehet. Teszi a dolgát, akár a többiek. 

Harry karácsonykor érkezett a legnagyobb titokban Afganisztánba, a legveszélyesebb, leginkább tűz alatt tartott övezetbe. Azonnali őrjárati szolgálatra osztották be. Szolgálata megkezdése előtt utoljára még beszélhetett telefonon nagymamájával, vagyis II.Erzsébet angol királynővel, aki kérte unokáját, hogy nagyon vigyázzon magára. 

A Palota és az Angol Titkosszolgálat mostanáig remélte, hogy titokban maradhat, Harry herceg hol jár, mit csinál éppen. A küldetés ténye azonban most kipattant - február 28-án német és ausztrál haditudósítók kürtölték világgá a hírt - , és Harry herceg az újságokba került. 

A herceg mindig tudta, hogy katonai pályára kíván lépni, hogy frontvonalban kívánja szolgálni hazáját. Amikor tavaly tavasszal nem jutott el Irakba, nagyon magába zuhant. Az édesanyja, Diana tiszteletére rendezett szuperkoncertet Irakban harcoló bajtársainak ajánlotta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.