Nem tudta feldolgozni, hogy apja elhagyta őket

Julian Lennon 40 év után megbocsátott apjának

A csaknem harminc éve halott John Lennon 46 esztendős fia annak idején gyakorlatilag megszakította a kapcsolatot édesapjával azután, hogy a Beatles vezéregyénisége 1968-ban elhagyta őt és mamáját, Cynthiát Yoko Onóért.

2009.12.24 16:13MTI

Julian a The Sun - a legnagyobb brit bulvárlap - szerdai idézete szerint kijelentette: annak idején nagyon sok keserűséget okozott neki, hogy apja "lelépett". "A múltban többször is kijelentettem, hogy megbocsátottam apának, de ezek csak szavak voltak ... Lucy halála után jöttem csak rá, hogy ha továbbra ilyen dühöt érzek, egész életemben ez a sötét felhő lebegne felettem" - mondta Lennon fia.

Julian ezzel Lucy Vodden-O'Donnellnek, a Lucy in the Sky with Diamonds című dal ihletőjének nemrégiben bekövetkezett halálára utalt. A 46 éves korában, ritka autoimmun-betegségben elhunyt Lucy O'Donnell már kislányként világhírű lett. Együtt járt óvodába Juliannel, aki egy nap Lucy rajzával állított haza. Az ifjabb Lennon megmutatta a kislány rajzát apjának, magyarázatképpen pedig azt mondta: "ez Lucy az égben gyémántokkal".

Ez a mondat lett a későbbi legendás dal címe. Julian Lennon is írt most egy dalt gyermekkori barátja emlékére, Lucy címmel. A számot tartalmazó új album bevételeit az immunrendszer-betegségekben szenvedőket segítő jótékonysági szervezetek kapják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.