"Lenyűgöző táncstílus, egyedülálló hangzás"

Képek - Posztumusz Grammy-díjat kap Michael Jackson

Bár életében tizenhárom Grammy-díjat kapott, most egy újabb - posztumusz - díjjal gazdagodik Michael Jackson, akit ezúttal életművéért tüntetnek ki.

Michael Jackson a kezdetektől napjainkig képgaléria

2009.12.11 15:30MTI

A világhírű énekes minden idők egyik legsikeresebb és legnagyobb hatású előadója volt - indokolta döntését a díjakat odaítélő testület csütörtökön.

"Lenyűgöző táncstílusa, egyedülálló hangzása, összetéveszthetetlen hangja számos művészt ihletett meg, emellett kulturális, etnikai és generációs határokat ívelt át" - fogalmazott a Grammy-bizottság, aláhúzva: Michael Jackson zenetörténelmet írt olyan slágereivel, mint a Thriller.

A zenészt ötvenévesen, váratlanul érte a halál június 25-én.

A januárra tervezett Grammy-díjátadó gálán azonban nem csak őt ismerik el életművéért, hanem Leonard Cohen-t és Loretta Lynn-t is kitüntetik.

A díjakat hagyományosan több mint 100 kategóriában osztják ki, a jelöltek nevét már december elején közölték.

Jacko legyőzte Britney-t!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.