Kay Thompsonnak ajánlotta műsorát

Liza Minelli visszatért a rivaldafénybe

A legendás színésznő imádott keresztanyjának, Kay Thompsonnak ajánlotta műsorát. A sikeres előadást hamarosan az amerikai közszolgálati tévé is vetíteni fogja.

2009.12.06 19:33rtlbulvar.hu

A Kabaréval híressé vált színésznő sok évnyi gyengélkedés, betegségek és magánéleti csalódások után egy fantasztikus show-val tért vissza a rivaldafénybe 2008-ban. A Liza’s at the Palace... című előadást a kritikusok is elismerték, a Legjobb különleges színházi esemény Tony-díját vihette érte haza. A show-t hamarosan az amerikai közszolgálati televízió is levetíti még idén decemberben, 2010 februárjában pedig DVD-n is elérhető lesz.

Liza Minelli azt nyilatkozta a műsor kapcsán, hogy életerőt adott neki az előadásra való felkészülés és személyes élmény volt számára, mert olyan embereknek dedikálta, akik neki nagyon fontosak. Kedvenc íróinak – Charles Aznavournak, Billy Stritch-nek, Johnny Rogersnek, Fred Ebbnek, John Kandernek – valamint imádott keresztanyjának, Kay Thompsonnak ajánlotta. Thompson volt az a személy, aki a színészi pálya iránt felkeltette a kicsi Liza érdeklődését annak ellenére, hogy szülei is a show business-ben dolgoztak. (Minelli édesanyja Judy Garland színésznő, édesapja pedig Vincente Minelli, rendező.)

Kay rádiósztárként kezdte, majd saját műsora lett egy night klubban. Emlékszem, kétéves voltam, amikor láttam az előadását, az anyám ölében ültem, apámmal szemben. Kay a színpad körül repült, hosszú, hatalmas karjai voltak, és a Williams testvérekkel együtt lépett fel. Soha nem fogom elfelejteni. Akkor gondoltam először arra, hogy én is ezt akarom csinálni” – idézte fel Liza Minelli.

Thompson nevéhez színészi munkáin kívül az Eloise gyermekkönyvek is kapcsolódnak, ő volt a sorozat szerzője.

Liza és keresztanyja közös lakásban éltek, amikor Kay 1998 júliusában elhunyt. Az író-színésznő olyan filmekben dolgozott együtt Liza szüleivel, mint a Ziegfeld Follies című zenés vígjáték és A Harvey lányok, amiben Judy Garland volt a sztár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.