A lány azt gondolta, ha túllesz rajta, hazatérhet

"Undort éreztem" - Lezárná Polanski ügyét az egykori áldozat!

Samantha Geimer, a tizenéves kislány, akivel 1977-ben Roman Polanski "tiltott szexuális kapcsolatot létesített", ma 45 éves családanya, aki arra kéri az amerikai igazságszolgáltatást, hogy szüntesse be a filmes elleni eljárást, hogy "lezáruljon ez a fejezet".

Képekben az Oscar-díjas filmrendező, Roman Polanski képgaléria

2009.09.29 12:55MTI

A Roman Polanski terhére rótt eset idején Samantha Geimer 13 éves volt. Az 1977-ben összeült esküdtszék előtt a tizenéves lány elmondta, hogy márciusban Roman Polanski arra kérte édesanyját, engedje el őt egy fotózásra, amelynek színhelye Jack Nicholson színész Hollywood Hills-i villája lesz.

Amikor Samantha megérkezett e helyszínre, a rendező pezsgővel traktálta és drogokat adott neki - mondta a lány az esküdteknek.

Samantha 1977-ben - Fotó: ucelebz

Ezután meztelenül fotózta egy kádban, majd annak ellenére, hogy ő ellenállt, szexuális kapcsolatra kényszerítette - hangzott a lány tanúvallomása.

Egy 2003-ban adott interjúban Samantha így fogalmazott: "Azt mondtam: nem, nem akarok bemenni (a fürdőszobába). Nem, nem akarom ezt csinálni".

Aztán így folytatta: "egyedül voltunk, és nem tudtam, mi történne, ha rosszul lennék. De aztán miután ellenálltam, azt gondoltam, nos jó, ha az megtörténne, akkor hazatérhetnék".

Miután Samantha Geimer szüleinek feljelentésére Polanskit letartóztatták, az akkor 43 éves rendező bűnösnek vallotta magát fiatalkorúval való "tiltott szexuális kapcsolat" létesítésében (a nemi erőszakot Polanski tagadta, szerinte a lány egyetértett), és másfél hónapot börtönben töltött.

1978 január végén, mikor úgy érezte, az fenyegeti, hogy ismét rács mögé kerül az ügyben, Polanski repülőre ült és Franciaországba távozott. Azóta is ott élt.

Samantha Geimer sokszor elmondta azóta, milyen undort érzett, amikor újra és újra el kellett mondania a történteket a rendőrségen, majd a bíróság előtt.

Samantha Geimer most - Fotó: nydailynews

A fiatal nő a 80-as években Los Angelesből a Hawaii-szigetekre költözött, férjhez ment és három fiút nevelt fel, távol az akaratlanul szerzett hírnévtől.

Idén januárban azonban elhatározta, hogy kérvényezi a Los Angeles-i bíróságon a Polanski elleni eljárás megszüntetését.

Mint akkor elmondta, a makacs kitartás, amellyel a város azt követeli, hogy a rendező térjen vissza az Egyesült Államokba, olyan "rossz vicc", amelynek ő, Samantha fizeti meg az árát.

Valahányszor a bíróság újra felidézi egykori tanúvallomását az üggyel kapcsolatos nyilvános meghallgatásokon, ő maga tehetetlen dühöt érez.

"Túléltem a dolgot, túltettem magamat rajta és kigyógyultam minden bajból, amelyet Polanski okozott nekem gyermekkoromban" - mondta az asszony. "Itt az ideje, hogy ez fejezet lezáruljon" - tette hozzá.

Olvassa el a Roman Polanskiról szóló legutóbbi híreket!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.