Elhunyt Naomi Sims, a világ első fekete modellje

Képek! Meghalt a mellrákos szupermodell!

Elhunyt Naomi Sims, az első nemzetközi hírű színes bőrű topmodell. A 61 éves volt manöken a New Jersey állami Newarkban halt meg szombaton, halálát mellrák okozta.

Képekben Naomi Sims, a világ első fekete topmodellje! képgaléria

2009.08.06 08:08MTI
Naomi Sims fénykorában!

61 évesen adta fel a rákkal való küzdelmét a New York állambeli Newarkban az első sötétbőrű szupermodell.

Naomi Sims a hatvanas években, négy évvel Martin Luther King Jr. híres Van egy álmom című beszéde után jelent meg a Times magazin divatszámának címlapján.

A következő években Sims több, a színesbőrűekkel kapcsolatos divat-tabut oszlatott el, többek között a Life magazin, a Cosmopolitan és a konzervatív Ladie Home Journal címlapján is megjelent.

Naomi Sims 1948. március 30-án született Mississipiben, 18 évesen költözött New Yorkba, és ő volt az első színes bőrű modell, aki a New York Times című újság divatmellékletének, a Fashion of the Timesnak a címlapjára került, egy évvel később pedig a Ladies Home Journal borítóján tűnt fel.

Nemzetközileg 1969-ben vált ismertté, amikor a róla készült fotóval a címlapján jelent meg a Life magazin, és az év modelljének is megválasztották.

1973-ban hozzáment Michael Findlay New York-i műkereskedőhöz, és attól kezdve a divat világán kívül, a kozmetikai és a parfümüzletben tevékenykedett, később könyvet írt.

Itt olvashat a szupermodellek izgalmas életről!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.