Identitás

Egy transzvesztita férfi azt tanította a 11 éveseknek, hogy 73 nem létezik

Az iskola felfüggeszti a szexuális felvilágosítást a transzvesztita-botrány után.

2023.02.28 13:08ma.hu

Egy iskola a Man-szigeten (az Ír-tengeren fekvő sziget, a Brit-szigetek földrajzi középpontja. Nem része az Egyesült Királyságnak, viszont a brit koronafüggőségek közé tartozik) szünetelteti szexuális felvilágosító programját, miután a szülők panaszt tettek a "szemléletes" és "illetlen" órák miatt, amelyeken egy transzvesztita tartott előadást a diákoknak a nemekről, és azt is megmutatták a felvilágosító tanórákon, hogyan maszturbáljanak.

A Peel városában található Queen Elizabeth II High School tanulóit egy transzvesztita tanította, aki elmondta nekik, hogy 73 nem létezik - állította a héten egy helyi képviselő. Amikor az egyik diák azt válaszolta, hogy "csak kettő van", a transzvesztita arra kényszerítette a gyereket, hogy hagyja el az osztálytermet - állította.

Az iskolában több 11 éves diákot az orális és anális szexről tanítottak, míg másoknak elmondták, hogyan kell maszturbálni és biztonságosan gyakorolni az "öklözést". Egy másik csoportnak megmutatták, hogyan tudnak a sebészek mesterséges péniszt készíteni egy lány karjáról származó bőrátültetéssel - állította a képviselő.

A sziget szeptemberben új szexuális felvilágosító tantervet vezetett be. A Skóciában tanított, vitatott modell alapján készült tanterv a jelek szerint népszerűtlen a tanárok körében, az egyikük állítólag annyira nem szerette a tartalmát, hogy azt mondta a diákoknak, hogy "kérem, ne hallgassanak rám", miközben tanította.

A szülők felháborodással reagáltak, és a petíciójukat már több mint 500-an írták alá, ebben arra kérnek választ, hogy "miért engedték meg a tapasztalatlan és képzetlen felnőtt vendégelőadónak, hogy nemi kérdéseket tárgyaljon egy gyermekközönség előtt"  - számolt be hétfőn a Telegraph.

A Man-sziget oktatási minisztériuma közölte, hogy "úgy döntött, hogy az általános és középiskolákban szünetelteti a [szexuális felvilágosító] előadások megtartását", amíg egy független felülvizsgálatra nem kerül sor. Az iskola igazgatója azonban kedden a helyi rádiónak azt mondta, hogy "számos pontatlanság lehet" a közösségi médiában megosztott jelentésekben.

A "tudatos" szexuális felvilágosító programok az utóbbi években egyre gyakoribbá váltak a brit és amerikai iskolákban, ami gyakran a szülők felháborodását váltotta ki. A skót programot, amelyen a Man-szigeti tanterv alapult, a kiskorúak szexuális tevékenységének "általánosítása" miatt bírálták, míg a kaliforniai iskolákban azt tanítják a gyerekeknek, hogy tucatnyi nem és szexualitás létezik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.