Szeretet

87 éves édesanyjukat a vállukon vitték fiai egy meredek hegyre, hogy teljesítsék kívánságát

Az idős asszony tanúja lehetett a Neelakurinji virágzásának.

2022.10.16 12:04ma.hu

Szívet melengető gesztusként két keralai férfi a vállán vitte idős édesanyját, és felmásztak egy meredek hegyre, hogy teljesítsék az álmát. Az idős asszony látni akarta még utoljára a Neelakurinjit, egy ritka virágot a Nyugati-Ghatsban, amely tizenkét évente csak egyszer virágzik.

A 87 éves Elikutty Paul, a Kottayam körzetben található Muttuchira lakója, aki idős korával kapcsolatos betegségekben szenved, azt mondta egyik fiának, hogy szeretné látni a ritka virágot, amely a szomszédos Idukki körzetben virágzott.

Fiai, Rojan és Sathyan gondolkodás nélkül dzsippel vitték el, és közel 100 km-t utaztak, hogy elérjék a Munnar melletti Kallipara hegyeket.

De csak miután odaértek, a család rájött, hogy a hegytetőre nem vezet autóút.

A két fiú nem akarta feladni édesanyjuk álmát, ezért a vállukra emelték az idős édesanyát, és mintegy 1,5 km-t gyalogoltak a hegytetőre, amely lila színűvé változott a Neelakurinji virágoktól.

A Neelakurinji (Strobilanthes kunthiana) egy ritka virág, amely az egész Nyugati-Ghatsban megtalálható, és tizenkét évente csak egyszer virágzik egy adott területen.

A leghíresebb Neelakurinji virágzó hely az Idukki körzetben található Munnar hegyi állomás, ahol a látványosság legutóbb 2018-ban, közvetlenül a pusztító keralai áradások után történt.

A következő Neelakurinji virágzásra Munnarban csak 2030-ban kerül sor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.