Botrány

A finn nők sorra osztják meg bulivideóikat, támogatásukról biztosítva Sanna Marin miniszterelnököt

Miután futótűzként terjedt el egy videó, amelyen Sanna Marin finn miniszterelnök táncol, és amelyet a polgárok hevesen bíráltak, több száz finn nő posztolt magáról táncoló és bulizó videókat, hogy megmutassa, támogatja a vezetőt.

2022.08.21 08:19ma.hu

Mint ismeretes, a kiszivárogtatott és az interneten megosztott videókon a miniszterelnök egy partin táncolt, énekelt a barátaival, és rendkívül jól érezte magát egy ismert klub VIP-termében.

Miután kritikával illették tettei miatt, a 36 éves Marin, hogy megvédje magát, azt állította, hogy csak táncolt, énekelt és jól érezte magát a barátaival. Azt mondta: "Remélem, hogy 2022-ben elfogadják, hogy még a döntéshozók is táncolnak, énekelnek és járnak bulizni" - számolt be a The Guardian.

A vádak kifigurázására válaszul mémáradat indult táncoló és szórakozó nőket mutatva, amiket "szolidaritás Sannával" hashtaggel osztotanak meg. A finn nők által készített saját felvételeken táncolnak, iszogatnak, és kifejezik támogatásukat a finn női vezető iránt.

Anu Koivunen, a nemi tanulmányok professzora elmondta, hogy nem hiszi, hogy a nemi hovatartozás szerepet játszott a videó vitatott kiszivárgásában. Szerinte a bulizás nem volt nagy ügy, de az, hogy a film felbukkant, kérdésessé teszi a miniszterelnök megítélését azokkal az emberekkel kapcsolatban, akikkel együtt volt. Azt mondta: "Hogy nem fogta vissza magát olyan társaságban, ahol nem bízhat mindenkiben a szobában" - számolt be a The Guardian. Szerinte ez az elsődleges oka az okozott problémának.

Petteri Jarvinen, az Iltalehti című lap által idézett kiberbiztonsági szakértő szerint lehetséges okai vannak annak, hogy Oroszország feltörhette a finn miniszterelnök szűk köréhez tartozó személynek a telefonját vagy közösségi média fiókját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.