Háború

Hívd fel édesanyádat - sírva fakadt az orosz katona, miután megadta magát - videó

Telefonon beszélt az édesanyjával.

2022.03.04 16:42ma.hu

Egy felvételen az látható, ahogy Putyin erőinek fiatal harcosát egy csapat nő vigasztalja, miután eldobta a fegyverét. Az egyik nő azt mondja neki, hogy "minden rendben van", miközben megveregeti a hátát.

Ezután látható, amint teát iszik és péksüteményt eszik, miközben egy másik nő telefont kínál neki. A fiatal hadifogoly csókot fúj, amikor az anyja felveszi, és amint meghallja, sírva fakad.  

A kamerán kívül egy férfihang hallatszik, aki ukránul mondja: "Ezek fiatalemberek, nem az ő hibájuk. Nem tudják, miért vannak itt. Régi térképeket használnak, eltévedtek".

"Ez nem a mi háborúnk. Anyák és feleségek, gyűjtsétek össze a férjeiteket. Nem itt kellene lenniük!" - hangoztatják. Más felvételeken megbilincselt orosz fogoly sírt, miközben azt mondta: "Még a holttesteket sem szedik össze, nincsenek temetések."  

Ukrajna szerdán a csatatéren fogságba esett orosz katonák aggódó anyáinak üzent, hogy jöjjenek el fiaikért. Ez Kijev legújabb nyilvánvaló kísérlete arra, hogy zavarba hozza Moszkvát, miután telefonos forródrótot nyitott az orosz szülők számára, hogy megtudják, fiaik a halottak vagy fogságba esettek között vannak-e.  

Ukrajna szerint Oroszország 5840 katonát vesztett a konfliktus első napjaiban - ha a számadat pontosnak bizonyul, ez a második világháború óta a leggyorsabb veszteségek közé tartozik -, és Putyin emberei kínos vereségek sorát szenvedték el, amikor megpróbáltak gyors győzelmet aratni, de ehelyett az ukrán erők kemény ellenállásába ütköztek.

Bár az amerikai és az ukrán hírszerzés szerint az oroszok morálja alacsony, Putyin és parancsnokai nem mutatták jelét annak, hogy feladnák a harcot - ehelyett megesküdtek, hogy még keményebben fognak nyomulni a kulcsfontosságú célok elfoglalására.

Szergej Sojgu, az ország védelmi minisztere kedden azt mondta, hogy az offenzívát addig folytatják, amíg minden célt el nem érnek - ami szerinte az Oroszországot fenyegető nyugati fenyegetések megszüntetését jelenti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.