Megnyílt csütörtökön az 59. Berlini Filmfesztivál!

Kudarc! Naomi Watts és Clive Owen erőtlen tapsot kapott csupán!

Megnyílt csütörtökön az 59. Berlini Filmfesztivál. A német főváros filmünnepét egy aktuális thriller nyilvános bemutatója indította. Naomi Watts és Clive Owen főszereplésével a Berlinalén tartották meg az International című amerikai film világpremierjét

Az elbűvölően szexis Naomi Watts! képgaléria

2009.02.06 15:15rtlbulvar.hu

A filmben Watts és Owen mint valami keresztes vitézek harcolnak egy korrupt bankkonglomerátum ellen. A pénzügyi krízissel kezdődő gazdasági világválságra hajazó filmet langyosan fogadták a kritikusok a csütörtök reggeli sajtóbemutatón. 

Erőtlen taps és csekély elégedettség volt érzékelhető a zártkörű vetítés végén. A film előkészületei hat évvel ezelőtt kezdődtek, vagyis akkor, amikor még senki nem sejtette, mi fog történni 2008 őszén. 

Ez azonban hidegen hagyta a kritikusokat.

Watts és Owen

Az International egyébként annyiban meglepetés a 11 napos rendezvényen, hogy lényegesen kommerszebb a korábbi évek nyitófilmjeihez képest, viszont tény, hogy tavaly egy kőkemény brazil akciófilm nyerte meg a fődíjat. 

Az is tény ugyanakkor, hogy az International- Tom Tykwer (A lé meg a Lola, A parfüm) rendezte, aki régóta a németek legkelendőbb rendező-exportja lehetne, de most merészkedik először igazán hollywoodi terepre a Berlinálén, amelynek zsűrijét idén Tilda Swinton brit színésznő vezeti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.