SMA

Zente hivatalosan is megtette az első lépéseket! - videó

Egy éve kapta meg a kezelést, ma már csodákra képes.

2020.10.29 14:56ma.hu

Egy évvel ezelőtt, ezen a napon került sor hazánkban az első Zolgensma génterápiára - írta a "Zente SMA 1 Tiny Hero - Stronger than SMA" Facebook-oldal.

"A mi kisfiúnk kaphatta meg Nektek és a Bethesda kórház csapatának köszönhetően!" - folytatták a szülők a bejegyzést, és készültek is az évfordulóra.

"Hosszú köszönőbeszéddel, videóval arról milyen volt Zente 1-2 hónaposan, még egészségesnek hitt állapotban, majd 5 hónaposan teljesen leépülve, aztán pedig bemutatva a visszaépítkezés/fejlődés állomásait."

Most mégsem ez következik.

"Az élet ismét felülírta a terveim! Zente szeretne az én soraim, szavaim helyett köszönetet mondani! Megint sikerült neki idő előtt, farzsebből előrántani a "várt váratlan" kártyát! Úgy döntött ejött az első bizonytalan, gyenge, ugyanakkor nagyon is tudatos első lépések ideje!"

Picike kezeit tavaly még segítséget remélve nyújtotta felétek. Most pedig ezeket a picike kezeket szeretett gyógytornásza felé nyújtotta, amellyel új fejezet kezdődött! Zente hivatalosan is megtette az első lépéseket!


Érdemes végignézni a videót!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.