Gyász

A gyógyulás útjára lépett a férfi, akinek feleségét a szeme láttára ölte meg egy öngyilkos

Gábor mindent megtesz Mártonért és Boglárkáért, de úgy gondolja, teljes család lenne számukra jó.

2020.10.22 15:54ma.hu

Pontosan tudja, hogy az élete soha többé nem lesz olyan, mint régen, mégis úgy érzi a feleségét tragikus körülmények között elvesztő B. Gábor, hogy a gyász legnehezebb szakaszán már túl van, s – ahogy mondani szokták – néha már a fényt is látja az alagút végén.

A kétgyerekes édesapa nyáron, váratlanul vált özveggyé, amikor egy öngyilkos férfi egy újbudai ház 14. emeletéről pont az utcára kilépő feleségére zuhant. Erzsébetnek esélye sem volt, akkora erővel esett rá a halálba ugró férfi.

Gábor pillanatokkal a történések után ért a tragédia helyszínére, felesége a kezei között halt meg. Kisfiuk, a három és fél éves Márton közvetlen közelről nézte végig, ami az édesanyjával történt, akkor féléves kishúga, Boglárka pedig a babakocsiban volt. Centiken múlt, hogy a két picinek semmi baja nem lett.

A tragédia után Gábor szívét teljes egészében kitöltötte a fájdalom, amit párja elvesztése okozott, mára azonban úgy érzi, a gyógyulás útjára lépett - vallotta be a Blikknek.

"Bármilyen furcsán is hangzik, de tudomásul kellett, hogy vegyem: az élet megy tovább. Az emberi lélek egy fantasztikus szerkezet, a legnagyobb fájdalomból is képes, ha nagyon lassan is, de kigyógyulni. Ma már nem tölti ki minden pillanatomat a gyász, miközben pontosan tudom, hogy soha semmi nem lesz már olyan szép és tökéletes, mint Erzsébettel volt. Ma már nem tartom közhelynek, hogy az idő begyógyítja a sebeket. Természetesen a kisfiam és én is rendszeresen járunk pszichológushoz, a szakember rengeteget segít mindkettőnknek. Most már azt is ki merem mondani, hogy egyszer még lesz új párom, ami nekem legalább annyira jót tesz majd, mint a gyerekeknek. Azzal is számolok, hogy valószínűleg olyan hatalmas érzéseket nem fogok már senkivel megélni, mint Erzsébettel, de ennek a felismerése nem zárja ki, hogy párkapcsolatom legyen" – avatta be érzéseibe a lap olvasóit teljes őszinteséggel Gábor.

Az édesapa úgy érzi, a régiek nagyon tudtak valamit, s most ő is azt gondolja, hogy a gyászfolyamat egy évig tart. Addig is minden szabad percét a két gyermekével tölti, akik – csakúgy, mint ő – egyre jobban vannak.

A kisfiával kapcsolatban elmondta: "Nagyon féltettem őt, mert rettentően anyás volt, de fantasztikus bölcsességgel viseli a helyzetet. Erősen hiszem, hogy egyszer még teljes családban élhet majd, hiszen az lenne neki a legjobb. Persze, az édesanyja emlékét mindig ápolni fogjuk."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.