Falhoz bilincselte Audun Carlsent

Börtönbe kerül Boy George

Boy George angol énekest 15 hónapos börtönbüntetésre ítélte az angol koronabíróság pénteken egy férfiprostituált jogtalan fogvatartásáért. A nyolcvanas évek egyik legnagyobb sztárja londoni lakásában bilincselte a falhoz az "örömfiút".

2009.01.17 19:40MTI

A bíró, David Radford a Culture Club egykori frontemberét, valódi nevén George O'Dowd-ot indokolatlan erőszak elkövetésében találta bűnösnek. "Annyira súlyos sérelem érte az áldozatot, hogy szükséges az azonnali bebörtönzés" - indokolta sokak szerint túl szigorú döntését a bíró. A 47 éves énekes ügyvédje szerint ügyfele és a bántalmazott egyaránt "drogos idiótaként" viselkedett, valamint kiemelte, hogy O'Dowd hosszú ideje tartó drogproblémáinak nem kis szerepe volt a kínos történetben.

Hozzátette, hogy ügyfele rendkívül nagyvonalú és figyelmes ember, akitől távol áll bárminemű erőszakosság. Boy George 2007 áprilisában bilincselte a falhoz a norvég Audun Carlsent, aki majdnem egy órán keresztül volt az énekes "foglya" - derült ki a tárgyaláson. A vádlott azzal magyarázta a történteket, hogy 2007 januárjában készítettek pár kokainos pornóképet Carlsennel és felmerült benne a gyanú, hogy a férfi kimásolt néhány fotót a számítógépéről. Úgymond csak azért bilincselte meg a férfit, hogy ellenőrizni tudja mappái tartalmát. Állításait nem tudta bizonyítani a két hétig tartó tárgyalás alatt.

George O'Dow és Audun Carlsen a "bilincses kaland" előtt néhány hónappal ismerkedtek meg az interneten. Carlsen másképp emlékszik a történtekre: állítása szerint az énekes azért bilincselte meg, majd verte egy lánccal, mert ő nem volt hajlandó ágyba bújni vele. A férfi nem tudta igazolni állításait, Boy George ügyvédje szerint a Carlsen testén dokumentált sérüléseket a prostituált szado-mazo szerelése okozta.

Az énekesnek nem először gyűlt meg a baja a törvénnyel: 2006-ban közmunkára ítélték, miután tévesen riasztotta a rendőrséget betörés ügyében: a manhattani lakására kiérkező bűnüldözők behatoló helyett 13 kokainnal teli táskát találtak a helyszínen. Boy George nevéhez olyan 80-as évekbeli slágerek kötődnek, mint a Do You Really Want To Hurt Me, vagy a Karma Chamelon. A frontember színpompás öltözékeiről és hermafrodita-jellegű megjelenéséről volt híres.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.