Fejlesztés

Benyújtotta a Richter új fogamzásgátló készítményének törzskönyvezési kérelmét

Természetes eredetű, natív ösztrogénje szelektíven hat az egyes szövetekben.

2020.03.01 23:30MTI

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) befogadta a Richter által benyújtott estetrolt (E4) és drospirenone-t tartalmazó kombinált fogamzásgátló törzskönyvezési kérelmét.

A közlemény szerint a Mithra által kifejlesztett új orális fogamzásgátló készítmény természetes eredetű, natív ösztrogénje szelektíven hat az egyes szövetekben. A vonatkozó licencmegállapodás földrajzi hatálya Európára, Oroszországra, valamint a Független Államok Közössége egyéb országaira terjed ki.

Richter Gedeon Nyrt. termékpalettája szinte valamennyi fontos terápiás területet - nőgyógyászati, központi idegrendszeri, szív- és érrendszeri - felöleli. A Közép-Kelet-Európa legnagyobb K+F központjával rendelkező vállalatnál az eredeti kutatás a központi idegrendszer megbetegedéseire irányul. A Richter a világ egyik legjelentősebb vállalata a nőgyógyászat területén. A társaság jelentős erőforrásokat fordít bioszimiláris termékek fejlesztésére - írják.

A Richter Gedeon Nyrt. 2019-ben 51,697 milliárd forint adózás előtti nyereséget ért el, ami 17,6 százalékkal nagyobb az előző évinél. A társaság éves árbevétele 507,794 milliárd forint volt, 14 százalékkal meghaladta az előző évit. Idén euróban 5 százalékos bevételnövekedésre számítanak, ha az árfolyamok nem változnak jelentősen - mondta Orbán Gábor, a társaság vezérigazgatója februárban, a cég tavalyi eredményét értékelő sajtóbeszélgetésen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.