Tragédia

Meg akarták spórolni az altatást, a három gyerekes anya meghalt a dupla műtét után

Egyszerre esett át két nagyműtéten a 36 éves nő, ráadásul vérhígítót sem kapott, noha felmenői között többen is mélyvénás trombózisban szenvedtek.

2019.10.29 02:29ma.hu

A 36 éves kozmetikus, Louise Harvey úgy döntött, hogy harmadik fia születése után megnagyobbíttatja melleit és hasplasztikát is csináltat. A londoni klinikán, ahová ment, állítólag azt tanácsolták neki, csináltassa a két műtétet egyszerre, mert így olcsóbban fog kijönni, ha az altatást csak egyszer kell kifizetni.

A háromórás műtétet - amit 2018. június 17-én hajtottak végre - követő második napon haza is engedték az anyát. A 26-ai kontrollon megállapították, hogy minden rendben van, szépen gyógyul. Ám július 3-án a nő összeesett, majd kórházba vitték, másnap egészen jól volt, szerette volna, ha a fiai meglátogatják, ám 5-én végül elhunyt.

Az édesanyja nem tudott belenyugodni a történtekbe. Szerinte lányát félretájékoztatták, és nem kapta meg a kellő mennyiségű vérhígítót sem. Az első adagot 4 óra helyett 8 óra múlva kapta meg, a másodikat pedig egyszerűen lehúzták a kórlapjáról. Pedig fokozottan kellett volna vigyázni erre az esetében, hiszen a családi kórtörténet nem egy mélyvénás trombózisos esetet tartalmaz.

A hölgy megkérdezte a műtétet végző Manish Sinhát, hogy tudott-e a problémáról, aki azt felelte, hogy sajnos nem volt tisztában ezzel a dologgal. A klinikán azóta nem műt az orvos, és számos plusz biztonsági intézkedést bevezetnek az ellátásba a szomorú tragédiából tanulva, de persze ez sem hozza vissza a három kisfiú anyukáját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.