Drága a művér a gyilkolászós moziban

Már a művérben is magas a cukorszint

A Coen testvérek sosem arról voltak híresek, hogy kerülték sötét tónusú vígjátékaikban az erőszakos jelenteket, de legújabb filmjük, a Nem vénnek való vidék forgatásán már egész különleges vér-igények merültek fel.

2008.01.20 09:19ma.hu

Mivel sok statisztának kellett hullát játszania és a tűző új-mexikói napsütésben órákig mozdulatlanul feküdniük a földön, a szokásos művér már nem bizonyult megfelelőnek, és méregdrága egyveleget kellett importálniuk. Ahogy Joel Coen visszaemlékszik:

"A sminkesek különleges művért rendeltek, amit Angliában készítenek, és amiből úgy 800 dollárba került egy gallon. Szerettem volna tudni, hogy ez miért jó, és miért nem a szokásos ételszínezővel dúsított szirupot használjuk, mire azt mondták: ebben a vérben nincsen cukor! Kiderült, hogy ez azért fontos, mert a statiszták órákig fekszenek a napon, és így nem támadják meg őket mindenféle ronda bogarak és egyéb kisállatok, amiket különben odavonzana a cukor."

Úgy tűnik, hogy azért megérte figyelni a részletekre, hiszen a film megkapta a Legjobb forgatókönyvnek járó Arany Glóbuszt, és Javier Bardem elhozta a Legjobb mellékszereplőek járó díjat is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.