Férje próbálta eltenni láb alól?

28 év kóma után elhunyt Sunny von Bülow amerikai milliomos

76 éves korában elhunyt egy New York-i ápolóotthonban Martha "Sunny" von Bülow amerikai milliomos, aki 1980-ban esett kómába, és azóta nem nyerte vissza öntudatát.

2008.12.07 19:51MTI

Az 1932-ben született amerikai lány apja halálakor 75 millió dolláros vagyont örökölt. Először 1957-ben ment férjhez Alfred von Auersperg teniszoktatóként tevékenykedő, elszegényedett osztrák herceghez, akitől két gyermeke született. A házasságuk 1965-ben felbomlott.

Az örökösnő 1966-ban ismét házasságot kötött, ezúttal Claus von Bülow dániai születésű ügyvéddel. A frigyből 1967-ben egy kislány született. 1979-ben a bulvárlapok a híres pár együttélésének esetleges végéről írtak.

Az év karácsonyának másnapján Sunnyt a család öntudatlan állapotban találta a fürdőszobában. Ekkor kómába esett, ám a kórházban sikerült ismét magához téríteni. A vizsgálatok szerint a súlyos állapotot hipoglikémia (a vér rendkívül alacsony cukorszintje) okozta. Ekkor még nem merült fel bűncselekmény gyanúja. 1980 áprilisában újra alacsony vércukorszint miatt szállították kórházba, és szigorú diétát írtak elő számára.

Decemberben egyik este ismét zavartnak és kábának mutatkozott, ekkor a család ágyba fektette. Másnap reggel már mély öntudatlan állapotban szállították kórházba, ahol megállapították: agykárosodást szenvedett, amitől vegetatív állapotba került. A házaspár viszonyának megromlása miatt Sunny két idősebb gyermeke Claus von Bülowra gyanakodott: szerintük mostohaapjuk inzulininjekciókkal akarta - immár másodízben - meggyilkolni feleségét.

Az ügyészség pár hónapos nyomozás után végül kétrendbeli gyilkossági kísérlet miatt vádat emelt von Bülow ellen. A hosszú persorozat szakértői azonban nem tudták hitelt érdemlően bizonyítani von Bülow bűnösségét. A második per során a férjet felmentették. Jelenleg Londonban él. Martha von Bülow sosem tért magához a kómából.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.