Elhunyt Koller Katalin

Megrázó: édesanyja karjai között halt meg a szépségkirálynő

Koller Katalint legyőzte a gyilkos kór.

2018.01.30 10:35ma.hu

Mint arról a ma.hu is beszámolt, hosszú küzdelem után elhunyt Koller Katalin magyar szépségkirálynő.

Koller Katalin volt a 2007-es Miss Hungary győztese. 29 éves korában rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak nála. Orvosai lemondtak róla, ám ő nem adta fel. Végül sajnos legyőzte a gyilkos kór. Halálhírét férje jelentette be közösségi oldalán.

Először alvás közben érezte, hogy valami nyomja a bordáját. "Kiderült, hogy a mellemben van egy csomó. Elmentem mammográfiára, ahol ultrahangos vizsgálatot végeztek rajtam. Nem találtak semmit. A főorvos asszony megjegyezte, hogy ne legyek hipochonder, ne pánikoljak feleslegesen, hiszen 29 évesen fiatal vagyok még egy ilyen betegséghez" - mesélte akkor a Borsnak.

Nem sokkal később kiderült, rosszindulatú daganata van. Munka közben érte a telefon. Nem tört össze, tudta, hogy a mellrák gyógyítható. "Később egy vizsgálat után egy doktornő félrehívott és figyelmeztetett: ne higgyek az orvosoknak, mert valójában nagyon keveset tudnak, és készüljek fel lelkileg, mert nagyon kemény küzdelem vár rám" - mesélte a volt szépségkirálynő, aki édesanyjával együtt kérdezte meg az orvost, mit tehet a gyógyulás érdekében.

"Az egyik orvos ingerülten közölte velünk, hogy nincs szó semmilyen gyógyulásról, csak kergetik a daganatot, és törődjek bele az elkerülhetetlenbe. De én eldöntöttem, hogy nem hallgatok rá, és hogy legyőzöm a kórt."

Koller Katalin fél évig hetente járt kemoterápiára, összesen 27 adagot kapott. Utolsó három CT-vizsgálata már negatív lett. Két évig tünetmentes volt, úgy tűnt, minden rendben. Ezután kiújult a kór.

"Kétszer küldték el a lányomat mammográfiáról azzal, hogy szimulál. Amikor már a kezét sem tudta emelni, kiállt magáért, de már késő volt. Akkor meg azt vágták a fejéhez, hogy miért nem ment el korábban" - mesélte a Borsnak Katalin édsapja.

"A lányom nem akart kínlódni, nem kért a kemóból. Az édesanyja kezei között halt meg" -tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.