Állati

Szívbemarkoló felvétel: napokig cipelte halott kicsinyét a delfinanya

Valószínűleg egy hajócsavar okozta a kis delfin halálát.

2017.11.04 17:33ma.hu
hirdetés

A dél-kínai tengerben látták a halászok a nőstény delfint, aki több napig cipelte halott kicsinye tetemét. Az elhullott állat hasán hatalmas vágás volt látható, minden bizonnyal egy hajócsavar okozhatta. A szemtanúk szerint hiába pusztult el a kicsi, az anya nem hagyta magára a tetemet, fáradthatatlanul cipelte. A történet minden helyi halászt megérintett, saját szemükkel láthatták, hogy a delfineknek is vannak érzéseik, az anyai szeretet egyáltalán nem ismeretlen számukra.

A tudósok évtizedek óta tanulmányozzák a delfinek viselkedését. Ezek az állatok nem csak intelligensek, de gyászolják is a halottaikat. Sőt, nem csak a közösségük tagjainak elvesztését képesek érzékelni, hanem tisztában vannak saját halandóságukkal is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.