Állati

Csak meg akarta simogatni a kutyáját - videó

Minden nap meg kell szeretgetni a kutyákat - már ha hagyja magát.

2017.09.26 17:22ma.hu
hirdetés

Sok ember kérdezte már a felvételen szereplő férfit, mivel tölti az idejét egy hosszú, munkával töltött nap után. Mint mondta, akár a legtöbb amerikai, haza megy, és megszeretgeti a kutyáját.

Állítólag ugyanis az állatok simogatása jót tesz nem csak a kiskedvencnek, hanem magának a gazdának is. Ez az egyik legjobban ellazító tevékenység. Sőt, oxitocint termel, amit hétköznapi nyelven boldogsághormonnak is hívnak. Ez csökkenti a stresszt és jót tesz a szívnek, valamint csökkenti a vérnyomást. Sőt, akinek van kutyája és rendszeresen megszeretgeti azt, az 5-ször nagyobb eséllyel tovább él mint a macskatartók.

És a mi csúcs, hogy a kutyák szeretik a simogatást, amit meg is hálálnak, és erősebb lesz általa a kötelék kutya és gazda között.

Hát nem meggyőző a videó?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.