Csillagászat

Néhány évtized múlva már a földön kívül születhetnek a gyerekek

2050-re már teljesen normális lesz, ha valakinek az anyakönyvében a Hold lesz megadva.

2017.09.23 19:56ma.hu

Bernard Foing professzor szerint 2030-ra megkezdhetik 6-10 ember holdi áttelepítését. 2040-re 100-ra emelkedhet az ottlakók száma, ami 2050-re elérheti az ezret is. Ez azt jelenti, hogy néhány évtizet múlva már a Holdon születhetnek a gyerekek.

Egy lettországi konferencián beszélt az elképzeléséről, amit azzal hozott összefüggésbe, hogy régen is a vasút mentél alakultak ki a települések. Szerinte a Nemzetközi Űrállomás helyett egyszerűen egy állandó holdi telepet kellene létrehozni. A tudósok és a vállalkozások is nagy érdeklődést mutattak az ötlet iránt.

A Hold forrásai közé tartozik a bazalt, a vulkanikus kőzetet nagyszerűen lehetne nyersanyagként használni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.