Hamarosan a mozikban: A szabadság útjai!

Kate Winslet és Leonardo DiCaprio újra egy filmben!

Frank és April mindig is különleges embereknek tartották magukat, akik készek nem feladni álmaikat. Így amikor beköltöznek az új házukba a Revolutionary Roadon, büszkén deklarálják függetlenségüket és megfogadják, hogy sosem fogják őket foglyul ejteni a kor társadalmi korlátai!

2008.11.05 14:30ma.hu

Mégis, minden bájuk, szépségük és pimaszságuk ellenére Wheelerék azon veszik észre mgukat, hogy pontosan azzá váltak, amik nem akartak lenni. Egy férj, aki értelmetlen munkát végez és kezdi elveszíteni a hidegvérét; egy nem túlságosan boldog háztartásbeli, aki eleped egy kis önmegvalósításért és egy kis szenvedélyért. 

Egy amerikai család, akik elvesztették álmaikat, csakúgy, mint a többiek. April szeretne változtatni a sorsukon, ezért merész tervet kovácsol az újrakezdésre: hagyják ott Connecticut kényelmét az ismeretlen jövőért Párizsban. 

Ám amikor terve mozgásba lendül, mindketten a végletek felé mozdulnak – egyikük bármi áron menekülni akar, a másikuk meg akarja menteni, amijük van, akármilyen kompromisszumok árán is...

Az Oscar díjas rendező, Sam Mendes (Amerikai szépség) új, erőteljes, szívbemarkoló filmje Richard Yates kíméletlenül őszinte regénye alapján készült, és azt a kérdést boncolgatja, hogy vajon szakítani tud-e két ember a megszokott életével anélkül, hogy közben egymással szakítanának.

Szereplők: 

Frank Wheeler: Leonardo DiCaprio 
April Wheeler: Kate Winslet 
Mrs. Helen Givings: Kathy Bates 

Gyártó: Paramount, 2008 
Eredeti cím: Revolutionary Road 
A film alapjául szolgáló regényt írta: Richard Yates 
Forgatókönyv: Justin Haythe 
Fényképezte: Roger Deakins 
Zene: Thomas Newman 
Producerek: Bobby Cohen, John Hart, Sam Mendes, Scott Rudin 

Rendezte: Sam Mendes 

Országos bemutató: 2009.január 22.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.