Mókás

Unatkozik? Vásároljon mosómedvét :)

A híres mondat Pepin bácsitól hangzott el a Sörgyári Capriccióban, Jiri Menzel örökbecsű filmjében - de tény, hogy a mosómedvénél mókásabb állat kevés van. Videó!

2016.03.09 19:27ma.hu
hirdetés

Bár a mosómedve igen félelmetes ragadozóként viselkedik a természetben, jelen világunk környezetkárosító hatásai beszorították őket az emberlakta városokba, és részben emiatt meg is szelídültek - illtve el is szemtelenedtek, ez nézőpont kérdése.

Manapság sok helyen háziállatként tartják őket, de bárki találkozhat velük, ha erdős területen lakik.

Az emberektől való félelem a városi életmódra berendezkedett állatokból szinte teljesen eltűnt - ez pedig számos humoros helyzet forrása.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.