Képalbum

Megrázóan gyönyörű képek: esküvő a halott városban

A szerelem erősebb a halálnál, az élet győzedelmeskedik - hirdetik ezek a fotók.

2016.02.12 15:00ma.hu
FB In the Now

A szíriai szerelmespár úgy döntött: a rommá bombázott halott városban, Homsban örökítik meg egybekelésük pillanatait.

A drámai képekkel a fotós, Jafar Meray azt kívánja ábrázolni, hogy az élet erősebb a halálnál.

JafaR Photography Facebook

A szerelem és a háború azonos síkon való ábrázolása, az éles kontraszt még jobban kihangsúlyozza mindazt a szörnyűséget, amit egy véres polgárháború és annak évtizedekre szóló utóhatásai jelenthetnek.

A szerelmespár, akik a szörnyű díszletek közé elhozzák a fényt, a 18 éves Nada Merhi és a 27 esztendős Hassan Youssef, aki a szíriai hadsereg katonája.


War-torn Wedding in Syria

Till death do us part: Proof that life goes on in #Syria's most devastated city Homs

Közzétette: In the NOW - 2016. február 10.

JafaR Photography Facebook

A képek fogadtatása azonban megosztotta a közvéleményt. Vannak, akik a szíriai kormány propagandájának tekintik a fotósorozatot.

Többen kétségbe vonják. hogy ilyen körülmények között egyáltalán lehetséges volna hasonló fényképeket készíteni - háborús övezetről beszélünk, a beállított képek elkészítése pedig nem pár pillanatos tevékenység.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.