Programajánló

Az őserdei Masdevallia lesz az őszi orchideakiállítás főszereplője

A Magyar Orchidea Társaság idei őszi kiállítása egy titokzatos és ritka orchideacsoport, a nemes Masdevalliák bemutatására vállalkozik péntektől három napon át a Vajdahunyadvárban.

2015.11.03 23:30MTI
freedigitalphotos.net/adam

A társaság közleménye szerint a Masdevallia orchideák különleges, ragyogó vörös virágaikkal sokáig voltak díszei az inkák romvárosát, Machu Picchut körülvevő mezőknek. Az ott lakók isteneiknek kedveskedtek ezzel a különleges virággal, templomaikat díszítették velük. Míg a 18-19. században még tömegével éltek a magasan fekvő réteken a Masdevalliák, az elmúlt évszázadok során a túlzott gyűjtés drámai helyzetbe sodorta a fajt. Természetes környezetükben már csak a nedves köderdők eldugott zugaiban lehet találni belőlük.

A nemesítéseknek, a laboratóriumi szaporításoknak köszönhetően azonban már nem kell háborgatni a dél-amerikai állományt ahhoz, hogy gyűjtők világszerte magukénak tudhassanak egy-egy Masdevallia tövet - írják az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A vasárnapig tartó budapesti kiállításon a korábbi évek hagyományaihoz híven lesz lehetőség vásárlásra, valamint a látogatók a gazdag kínálat mellett növényápolási szaktanácsadásokon is részt vehetnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.