Adomány

Vállalkozások építőanyaggal támogatják a mezővári óvoda építését

Tízmillió forint értékű építőanyaggal támogatja a Bodrogi Bau Kft. és a Dél Konstrukt Kft. a hódmezővásárhelyi önkormányzat kezdeményezését, hogy új óvoda épüljön Kárpátalján, a többségében magyarok lakta Mezővári községben.

2015.10.23 01:30MTI

Almási István (Fidesz-KDNP) polgármester a felajánlást bejelentő csütörtöki sajtótájékoztatón felidézte, az alföldi város közgyűlése május végén döntött arról, hogy óvoda építését kezdeményezi a 3400 lakosú Mezővári községben, a várhatóan százmillió forintos beruházás érdekében pedig adománygyűjtést indítanak.

A jelenlegi - magyar nevelési nyelvű - óvoda nagyon rossz körülmények között működik. Egy a szocializmusban épült, monumentális, kihasználatlan és korszerűtlen épületbe kénytelenek a szülők járatni a gyerekeiket. Az elavult nyílászárók nem szigetelnek megfelelően, a fűtés nem megoldott és az intézménynek igazi játszótere sincs.

A politikus tájékoztatása szerint a város felhívására eddig ötszázan - magánszemélyek, vállalkozások, civil szervezetek - csaknem negyvenmillió forintot adtak össze. A közvetlen anyagi segítség mellett más felajánlások is érkeztek, jelentkezett vállalkozás, amely az óvoda burkolását, más a festését végzi el.

Hódmezővásárhely és Mezővári önkormányzata szeptember végén írt alá előszerződést a támogatásról, amely lehetővé tette az előkészítő munkák és a tervezés elindítását. Ekkor megállapodást született arról is, hogy a község önkormányzata átadja az építéshez szükséges telket a Kárpátaljai Református Egyházkerületnek, amely majd az óvoda fenntartója lesz.

Bodrogi Ferenc cégvezető közölte, hogy a Bodrogi Bau Kft. Hódmezővásárhely egyik legdinamikusabban fejlődő építőipari vállalkozásaként lehetőségeihez mérten az elmúlt huszonöt évben igyekezett segíteni a hozzá fordulóknak, a többi között a sport és az oktatás területén.

A vállalkozás konzorciumi partnerével, a Dél Konstrukt Kft.-vel együtt a tízmillió forintnyi építőanyag biztosításán felül azt is vállalták, hogy a helyszínre szállítják azt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.