Siker

Világszerte hódítanak a magyar biokozmetikumok

Napégésre és ekcémára a levendula; vízhiányos, száraz bőrre a rózsa, sebekre vagy horzsolásokra pedig a körömvirág lehet a gyógyír. Pattanások ellen pedig ott a kamilla. Azaz vissza a természetbe! Hódítanak a biokozmetikumok.

2015.07.13 10:50ma.hu
MTI Marjai János

A kecsketejes termékek és a levendulás krém nagyon jó az allergiára. Hasznos az ekcéma ellen is, mivel gyulladáscsökkentő hatása van – mondta Czakó Béla, akinek csapata közel egy évtizede készít kozmetikumokat.
Cégük, mint mondták, jelen van a többi közt Közép-Afrikában, Dubajban, Németországban, Romániában, Svájcban.

Német nyelvterületen most a levendulás termékek számítanak slágernek, az arab világban a natúr termékek mennek, melyekben nincs semmiféle illatanyag.

Elmondták azt is, hogy a hagyományos szappanuk lúgosítással, főzéssel készül. A benne lévő kivonatok nem bántják a bőrt, sőt, rásegítenek a gyógyulásra. A körömvirágos a horzsolásokra, a kamillás tiniknek, pattanások ellen ajánlott.

A kecsketejből és parlagfűből készült szappan állítólag jó az allergiára. Csak a hajtások és a levelek vannak belefőzve, a termék beállítja a bőr PH-értékét. Egy szappan elhasználása után már érezni, hogy az allergia kissé alábbhagy – hangoztatta Czakó Béla.

A kecske antibiotikumot termel a tejében, ezt használják lényegében a termékekben – írja a közmédia.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.