A legendás sztár sikeresebb, mint valaha!

Sting 57 éves - még mindig sármos

Templomi kórusban kezdte, majd a rendőrökkel folytatta, de szólóban is megállta a helyét. A világhírű énekes-gitáros egy észak-angliai katolikus családban látta meg a napvilágot 1951. október 2-án, Gordon Matthew Summer néven.

2008.10.02 18:40rtlbulvar.hu
Sting

Vallásgyakorló családban nevelkedett, apja hajógyári szerelő, majd saját tejboltjának vezetője volt, anyja fodrászként, később dajkaként dolgozott. Sting hétévesen, anyja zongorajátékán keresztül szerette meg a zene világát. Szabadidejében Beatles meg a Led Zeppelin lemezeit hallgatta, és a basszusgitárral kötött szorosabb barátságot. 

A beat helyett a dzsesszt választotta, több formációban is megfordult, melyek közül a Phoenix Jazzmen nevű zenekarban magára öltött sárga-fekete csíkos szerkójáért „sikeresen elnyerte” a Sting, azaz Fullánk becenevet. 

Sting, a dobos Stewart Copeland és a gitáros Henri Padovani 1977-ben megalakították a Police-t, melynek Fall Out című első kislemeze a Stewart és testvére, Miles - a zenekar menedzsere - alapította független lemezkiadónak villámgyors anyagi csődöt hozott. 

Mégsem nevezhető pechesnek ez az esztendő, hiszen ekkor került Padovani helyére a több zenekart (köztük az Animals egy kési felállását) is megjárt Andy Summers, és ekkor nyerte el végleges felállását a világ legismertebb „rendőrzenekara”.

A Police tagjai saját gondolataikat, terveiket és elképzeléseiket már nem tudták és nem is akarták összeegyeztetni, így külön utakon indultak tovább. Legkönnyebb dolga talán a trió frontemberének volt, hiszen énekhangja és arca által szerzett népszerűsége mellett vitathatatlanul kimagasló zeneszerzői és szövegíró képességével és lelkesedésével szinte azonnal magas kvalitású dzsessz-zenészekkel vette körbe magát, és szólólemez készítésébe fogott. 

Sting munkájának eredménye az 1995-ös The Dream Of The Blue Turtles című album lett, rajta a közel húsz év távlatából is aktuális politikai üzenettel bíró The Russians, még ha a szereposztás az idők során módosult is. 

Tavaly félre tették nézeteltéréseiket és összeállt újra a Police. 14 hónapon keresztül tartott a turné, és a 2007-es éve legsikeresebb koncertsorozata volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.