Nem mindig könnyű az akciófilmhősnek

Jet Li pajzsmirigy-túlműködésben szenved

Pajzsmirigy-túlműködésben szenved Jet Li kínai harcművész és színész, számos akciófilm hőse. Az 50 éves sztár egy kínai tehetségkutató tv-show keddi felvétele közben, a zsűri tagjaként fedte fel már 2010-ben diagnosztizált betegségét, amely bevallottan nehezíti időnként a feladatai elvégzését.

2013.12.27 15:05MTI
MTI, archív

Li elmondta, hogy eddig gyógyszerekkel sikerült kordában tartani az egyebek közt anyagcserezavarokban és szapora szívverésben jelentkező betegséget, de az a közelmúltban újult erővel támadott. Gondot jelent, hogy a pajzsmirigy-túlműködés kezelésére felírt gyógyszerek szedése mellett nem ajánlatos a túl sok testedzés.

Elismerte, időnként elbizonytalanodik, hogy el bírja-e végezni a munkáját, de nem adja fel. "Vannak fájdalmaim, de nem szenvedek. Boldog vagyok" - mondta a színész, akinek a hormontúltermelődés miatt váltakozik a súlya, s aki a tv-felvétel közben is a szokásosnál teltebbnek látszott. Jet Li már fiatalon küzdősportbajnok lett, kungfutudását az 1980-as években kezdte hasznosítani filmekben.

A színész legutóbb a The Expendables 2 - A feláldozhatók 2 című akciófilmben játszott, de szerepet vállalt a tervezett folytatásban is. A pajzsmirigy-túlműködés általában kezelhető gyógyszerekkel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.