Több mint 40 ezer fontért kelt el árverésen

Mindössze 14 millióért kelt el II. Erzsébet királynő egykori luxusjárgánya

Negyvenezer ötszáz fontért (14 millió forint) kelt el egy angliai árverésen egy Daimler luxusautó, amely egykoron II. Erzsébet brit uralkodó tulajdonában volt.

2013.09.02 02:30MTI

A 2001-ben készült Daimler Super V8 LWB típusú limuzin három éven át - 2004-ig volt a királynő tulajdonában, és II. Erszébet maga is rendszeresen vezette. A zöld színű személygépkocsi kimondottan az uralkodó számára készült, erről tanúskodik az a kicsiny csúsztatható tartó, amelyet az uralkodó kézitáskája számára szereltek be, és a finom báránybőrből készült szőnyegek is.

A Historics aukciósház árverezte el a gépkocsit, amely úgy hirdette a különleges tételt, mint egy "elővigyázatos hölgy" tulajdonában állt autót. A Daimlerben alig 24,5 ezer kilométer volt.

Új tulajdonosa nemcsak eredeti állapotában és eredeti rendszámával jutott hozzá a különleges gépkocsihoz, papírjaihoz megkapta a királynő fotóit, amint a gépkocsit vezeti, illetve, amint őt szállítják az autóban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.