Antiszemita megnyilvánulás

John Galliano őszintén megbánta, hogy zsidózott - de hálás érte

Az antiszemita megnyilvánulásai miatt kegyvesztetté vált John Galliano a Vanity Fair magazinnak nyilatkozva elmondta: nem rasszista, és az elmúlt két évben megpróbált vezekelni korábbi szavaiért és tetteiért.

2013.06.07 02:37MTI

A 2011-es események óta adott első interjújában a brit divattervező elmondta, hogy annak idején gyógyszer- és alkoholfüggősége miatt veszítette el a kontrollt az ominózus párizsi kávézóban. "Az volt a legszörnyűbb dolog, amelyet valaha mondtam, de egyáltalán nem gondoltam komolyan" - húzta alá a tervező.

Az 52 esztendős Galliano szerint annak ellenére, hogy a bíróság bűnösnek találta és a divatvilág számos képviselője elfordult tőle viselkedéséért, valójában nagyon is hálás a történtekért. "Rengeteget tanultam saját magamról. Újra felfedeztem azt a kisfiút, akiben égett a vágy, hogy alkothasson és akit, azt hiszem, elveszítettem egy időre. Most azonban újra élek" - hangsúlyozta a tervező.

A divatdiktátort 2011-ben bocsátották el a francia Dior-háztól, miután nyilvánosságra került róla egy felvétel, amelyen antiszemita kijelentéseket tesz egy párizsi kávézóban. Egy francia bíróság 2011-ben hatezer eurós (1,8 millió forintos) pénzbüntetésre ítélte a tervezőt, miután bűnösnek találták antiszemita viselkedés vádjában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.