Most a színészek függesztik fel a munkát?

Ben Stiller harcba száll

Könnyen lehet, hogy a hollywoodi forgatókönyvírók száznapos sztrájkja után, ami körülbelül egymilliárd dollár veszteséget okozott az amerikai szórakoztatóiparnak, most a színészek függesztik fel a munkát.

2008.07.05 17:06UIP

A 120 ezer tagot tömörítő színész szakszervezet (Screen Actors Guild – SAG) és a nagy stúdiók hároméves szerződése ugyanis lejárt, és a SAG olyan új paktumot akar, amely a színészeknek több jogdíjat biztosít. A korábbi szerződések felett eljárt az idő: nem vették még figyelembe a DVD és az internetes filmletöltések rohamos előretörését. A színészek azt követelik, hogy az új médiumok megnövekedett forgalma után is kapjanak pénzt. A SAG olyan nagyágyúkat állított csatasorba, mint Ben Stiller és Jack Nicholson – ők kampányolnak kollégáik nevében.

 – Döbbenetes tény, hogy a SAG tagságának 70 százaléka kevesebb, mint ezer dollárt keres évente a színészettel, és más munkából kénytelen fenntartani magát – magyarázza Stiller. – Mindössze a tagság öt százaléka kap akkora fizetést, amiből kényelmesen megél Hollywoodban, miközben a stúdiók hatalmas pénzeket tesznek zsebre. Ezen most kell változtatnunk, amikor úgyis új szerződést kötünk. Ha néhány héten belül nem sikerül megegyezni, 17 megaprodukció elkészülte kerül veszélybe Hollywoodban, szintén milliárdos kárt okozva – állapítja meg a Los Angeles Times. 

Ám hogy vidámabb vizekre evezzünk, Ben Stiller hamarosan egy másik háborúba indul Vietnamban. A Trópusi vihar című akcióvígjátékban beképzelt hollywoodi sztárok csapata háborús filmet forgat a dzsungelben. Amikor elszállnak a költségek, és a rendező agya is elszáll a színészek pökhendisége miatt, veszélybe kerül a film. 

Ekkor a rendező gondol egyet, és a dzsungel mélyére vezeti csapatát, hogy móresre tanítsa őket. Az őserdőben aztán belefutnak egy drogbáró hadseregébe, akik azt hiszik róluk, hogy a kábítószer-ellenes ügynökség kommandósai. Kitör az igazi háború… (Tropic Thunder – hazai bemutató: 2008. szeptember 4.)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.