"Te itt sosem leszel Júlia!"

Ábel Anita többé nem akar Julcsi lenni

Zenés esttel lepi meg rajongóit Ábel Anita, aki sokak emlékeiben a Szomszédok Julcsijaként élt évekig. Ami azt illeti, nem is szabadult könnyen egykori szerepétől, de mindez már csak kedves emlék, Julcsit egyértelműen Anita váltotta fel.

2013.03.04 08:57ma.hu

Az ifjú színésznők a pályájuk kezdetén szinte kivétel nélkül arról álmodoznak, hogy egyszer valamikor ők játszhatják el Júliát Shakespeare örökzöld szerelmes drámájában, nem volt ezzel másképp Ábel Anita sem, aki mostantól a Júlia akartam lenni... című önálló zenés esttel szórakoztatja a közönséget. A produkció a saját bevallása szerint átmenet az önálló est és a koncert között, melyben a kedvenc magyar dalait adja elő némileg új köntösbe öltöztetve, az egyes számok között pedig régi emlékeket, sztorikat oszt meg a nézőkkel.

Nem véletlenül kapott olyan címet az előadás, amely a Rómeó és Júliára utal, Anita ezzel szerette volna kifejezni, hogy aki megnézi, az betekintést nyerhet gyerekkori álmaiba is. A Júlia akartam lenni... azonban nemcsak a veronai szerelmeseket idézi. Ki ne emlékezne a színésznőre, aki kislányként került a Szomszédok című teleregénybe, és szó szerint a szemünk láttára cseperedett felnőtt nővé, megküzdve az iskolai nehézségekkel, az első szerelemmel és a csalódással, és már túl volt az érettségin, amikor eltűnt előlünk. A "Julcsiság" viszont épp emiatt annyira eggyé vált vele, hogy évekig nehezen tudott szabadulni tőle.

"A Szomszédok valóban fontos része volt az életemnek, de azóta nagyon sok minden történt a szakmai és a magánéletemben egyaránt. A Heti Hetes mellett színházban játszom és szinkronizálok, most pedig gyerekkori álmom megvalósítására készülünk" - kezdte a beszámolót Ábel Anita. "Körülbelül olyan idős lehettem, mint most Luca, a kislányom, amikor először énekelni kezdtem. A rögtönzött mikrofon többnyire az akkor divatos dezodorok valamamelyike volt. Később, tiniként, Madonna összest nyomtam a flakonokba, válltöméses pólóban ugrálva az ágyon. Ezt követte több zenés színpadi szerep, illetve több tévés produkcióban is dalra fakadtam" - meséli.

A kollégák kitartó biztatása ellenére azonban egészen mostanáig nem érezte, hogy ezekkel a dalokkal önállóan is színpadra álljon.

Nemes Zoltán zenei vezető és Ábel Anita (Fotó: Bali Sándor)


A kitartó unszolásnak végül mégis meglett az eredménye, Anita megtalálta azokat az embereket, akikkel nemcsak teljesülhet gyermekkori nagy álma, de a közös munka minden perce igazi szórakozás. "A bemutató március 20-án lesz, és bevallom, hogy összeszorul a gyomrom, ha a naptárra nézek. Alig néhány hét és ott állok majd a színpadon, ami egy korszak lezárása és egy új fejezet kezdete is egyben" - osztotta meg a színésznő az érzéseit a ma.hu-val. A Budapest Jazz Clubban látható esten többek közt olyan dalok csendülnek majd fel, mint például a Fiú a házból, a Szomorú vasárnap, a Boldogság, gyere haza, de egészen új hangzással, swingre átültetve hallhatják a nézők Anita egyik személyes kedvencét is, ami nem más, mint Zoltán Erika egykori slágere, a Túl szexi lány.

Az előadás címét viszont nemcsak a színésznő lánykori Júlia-álma hívta életre, hanem ez egyfajta lezárása is a Julcsi-korszaknak. "A Szomszédokban a szerepem szerint egy hivatalos telefont intéztem, és azt gondoltam, hogy fura lenne Julcsiként bemutatkozni" - emlékezett vissza. Ezért aztán egy hirtelen ötlettől vezérelve, a forgatókönyvtől eltérve a telefonban Mágenheim Júliaként mutatkozott be. A stáb azonnal ledermedt, a forgatás leállt, és kérdőre vonták Anitát. "Ebben a szituációban nem lehetek Julcsi, ide Júlia kell!" - hangzott a válasz, de Horváth Ádám rendező kijelentette, a Julcsi nemcsak a Júlia becézése, hanem hivatalosan anyakönyvezett név is, ezért aztán "itt sosem leszel Júlia!"

Egy közelmúltbeli emlék ugyanakkor arrafelé mutat, hogy lassanként Anita bizony kinőtte a 20 éves Julcsiságot. "Próbáról mentem a szinkronba. A stúdió előtt szembejött velem két srác, akik láthatóan, alaposan végigmértek. Az egyik, nem éppen halkan közölte, hogy nézd, ott a Julcsi a Szomszédokból! Mire a másik kioktatóan válaszolt neki, dehogyis, az nem ő. Ez az a csaj, a Heti Hetesből, nem látod!?"

Szóval Julcsiból szép apránként mégis Júlia, de leginkább Anita lett, aki az új esten nemcsak saját magát tervezi megmutatni a közönségnek, hanem a vidéki előadások során lehetőséget szeretne adni a bemutatkozásra a ma még jórészt ismeretlen zenészeknek, ehhez csupán annyit kell tenniük a bujkáló tehetségeknek, hogy a színésznő facebook-oldalára elküldjék a bemutatkozó anyagot, akár egy mobiltelefonnal rögzített felvétel is megteszi. "Biztos vagyok benne, hogy kincsekre bukkanunk" - zárta optimistán a beszélgetést Anita.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.