Anthony Edwards most akciószerepet vállalt

Újra sorozatban játszik a Vészhelyzet egykori Greene doktora

Ismét tévésorozatban szerepel Anthony Edwards, a Vészhelyzet Greene doktora, aki a népszerű kórházas szériában egy évtizede akasztotta szögre a köpenyét.

2013.02.12 14:29MTI

Anthony Edwards új sorozata csütörtökön debütál az ABC tévécsatornán. A Zero Hour című akcióthrillerben a színész Hank Gallistont alakítja, egy magazin kiadóját, akinek a feleségét elrabolják. Mint mesélte, a Vészhelyzetet nyolc év után végül azért hagyta ott, mert nagyon elfáradt és kiégett. Különösebb terve nem volt, csak azt tudta, hogy egyelőre nem akar sorozatokban szerepelni.

Tíz évig tartotta is magát az elhatározáshoz. Kaliforniából, ahonnan származik, New Yorkba költözött feleségével és négy gyermekével. A következő éveket a gyereknevelésnek szentelte, és lehetőséget adott feleségének, hogy ő is kibontakoztathassa művészi ambícióit. Aztán vásárolt egy repülőt, és családjával, valamint a gyerekek két tanárával 310 napos világkörüli útra indult.

Bejárták Afrikát, Indiát, Délkelet-Ázsiát, és számos egyéb egzotikus helyen is megfordultak. Azt Edwards is elismeri: ehhez persze az kellett, hogy életében sohasem volt pénzszűkében, mindig mindent meg tudott venni, amit csak akart.

A színész közben saját produkciós cégével, a Grand Central Entertainmenttel olyan televíziós programok főproduceri feladatait végezte, mint az HBO Temple Gradin című drámája, emellett kisebb filmszerepeket is vállalt. Mikor végül rászánta magát, hogy visszatérjen a sorozatok világába, a Zero Hour című thriller forgatókönyvére esett a választása.

Zack Estrin, a széria egyik főproducere nem hitt a szerencséjének. "Nagy megtiszteltetés, amikor valaki, aki bármelyik műsort választhatja, éppen a miénket szemeli ki" - hangsúlyozta. Edwards a szereppel kapcsolatban elmondta: nem aggódik, hogy a nézőkre nagy hatást gyakorolt egykori alakítása elnyomhatja mostani játékát.

"Éppen ellenkezőleg. Annak idején Green doktor is olyan szereplő volt, akivel azonosulni tudtak a nézők, és Galliston is hasonló figura - erősítette meg Estrin is. - Anthonyban megbíznak a nézők. Egy ilyen történetben, amelyben nem lehet tudni, hogy kinek higgyen az ember, fontos, hogy legyen valaki a középpontban, akiben meg lehet bízni."

Edwards közlése szerint örömmel tér vissza a mindennapos felvételek rutinjához. "Ez az én játszóterem" - mondta a színész, megjegyezve, hogy egy 12 éves gyerek kérdéseire válaszolni sokkal nehezebb dolog.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.