Jenni Rivera gépe vasárnap zuhant le

Képek - Mexikótól Kaliforniáig gyászolják a repülőbalesetben elhunyt sztárt

Gyertyákkal, virágokkal gyászolják rajongói a vasárnap légi szerencsétlenségben elhunyt Jenni Rivera énekesnőt Mexikótól Kaliforniáig.

Milliók gyászolják Jenni Riverát képgaléria

2012.12.11 14:29MTI

A 43 esztendős mexikói-amerikai sztár emlékére a határ mindkét oldalán virrasztásokat rendeztek, néhány spanyol nyelvű rádióállomás pedig folyamatosan sugározza számait. Az énekesnő lemezeiből világszerte 15 millió példányt adtak el, többször jelölték a Latin Grammy-díjra.

"Arra ösztönzött minket, spanyolajkú nőket, hogy lépjünk előre az életben" - mondta Rosie Sifuentes, egy kaliforniai virrasztáson részvevő rajongó.

Fotó: MTI (A galériához KATT a képre)

Jenni Rivera repülője, amelyen további hat utas tartózkodott, vasárnap szállt fel Monterreyből, ahol az énekesnő koncertet adott, de a gép eltűnt a radarról, és később Mexikó északi részén találták meg a roncsait. A szerencsétlenséget senki sem élte túl, a vizsgálat még folyik.

Az idők során a zaklatott tempójú, gyakran nehezen megközelíthető helyekre vezető koncertturnék miatt számos tragédia érte a zenei világot. Buddy Holly, J. P. Richardson és Ritchie Valens 1959 februárjában vesztették életüket, amikor repülőjük Iowában lezuhant. 1963 márciusában Patsy Cline countryénekes halt meg repülőszerencsétlenségben a Tennessee állambeli Camden közelében.

Jim Crocke-nak, a Bad, Bad Leroy Brown című sláger énekesének a gépe 1973 szeptemberében csapódott a földhöz Natchitochesnél. Az Ozzy Osbourne zenekarában gitározó Randall Rhoadsnak és két kollégájának repülője túl alacsonyan szállt, hogy megközelítse a banda turnébuszát, és a manőver az életükbe került 1982 márciusában. Három évvel később, szilveszterkor Rick Nelson rockzenész gépe borult lángokba, és zuhant le Texasban.

1997 októberében John Denver, a hetvenes évek szupersztárja vesztette életét a kaliforniai partoknál gépével. Aaliyah R&B énekes halála is nagy port vert fel 2001 nyarán: Cessna típusú gépe röviddel a felszállás után zuhant le a Bahama-szigeteken. Legutóbb, 2009. február 12-én Chuck Mangione dzsesszegyüttesének két tagja, Gerry Niewood és Coleman Mellett lett repülőszerencsétlenség áldozata további 48 utassal együtt Buffalo közelében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.