Koldus és királyfi 2012-ben

Kínos: kéregettek Fülöp hercegtől, ő meg kezet fogott...

Félreértette egy kolduló nő kézmozdulatát a spanyol trónörökös, és ahelyett, hogy alamizsnát adott volna neki, kezet rázott vele. Népe emiatt azt veti a herceg szemére, hogy nincs kapcsolata a társadalmi valósággal.

2012.10.26 18:29MTI

Az eset kedden történt. A 44 éves Fülöp herceg Madridban egy arisztokrata barátja gyászszertartásán volt, és ahogy kilépett a templomból, egy nő lépett hozzá kezét alamizsnáért nyújtva. A hercegtől azonban pénz helyett csak férfias kézfogást kapott, mivel a trónörökös azt hitte, egy lelkes hívével van dolga.

"Fülöp herceg olyan helyzetbe került, amikor a protokoll szabályai ütköznek a valós élettel, nevezetesen a nyomorúsággal" - olvasható az El Periodico című spanyol lap szerkesztőségi cikkében. Sok alattvaló szerint az eset újabb példa arra, hogy mennyire a fellegekben él a spanyol királyi család, elszakadva népe mély gazdasági bajaitól - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Az év elején Fülöp apja, János Károly király volt kénytelen - példátlan módon - mentegetőzni, amiért elefántra vadászott Botswanában pár nappal azután, hogy azt ecsetelte, mennyi álmatlan éjt okoz neki a spanyolországi munkanélküliség problémája.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.