Megvannak az MTV EMA hazai jelöltjei

Képek - Rihannával kel versenyre Odett és a 30Y

A 19. MTV EMA idén is összehozza a zenerajongókat a világ minden tájáról, hogy együtt ünnepeljék az elmúlt tizenkét hónap legjobb előadóit. A legnagyobbak közé idén is bekerülhetnek magyar jelöltek is.

Íme, a 2012-es MTV EMA magyar jelöltjei képgaléria

2012.09.18 08:29ma.hu

Kezdődjön az ünneplés! Az MTV hétfőn bejelentette, hogy kik az esélyesek a győzelemre az idei díjátadón, valamint kiderült, hogy idén kik indulnak az MTV EMA régiós fordulójában. Hazánkban a 30Y, a Funktasztikus, Odett, a Soerii&Poolek és a Supernem indul a Worldwide Act díjáért. A rajongók online szavazhatnak kedvenceikre a hu.mtvema.com oldalon az első fordulóban.

A legtöbb jelölést nemzetközi fronton Rihanna és Taylor Swift söpörte be, szám szerint hatot és ötöt. Az egyik legizgalmasabb kérdés, hogy vajon Justin Bieber - aki tavaly a Legjobb Pop és a Legjobb Férfi Előadó kategóriában is győzedelmeskedett - meg tudja-e ismételni bravúrját idén is? Katy Perry és Bieber négy, míg Nicki Minaj, Lady Gaga, Lana Del Rey és az újonc fun. három kategóriában száll majd versenybe, és két díjra esélyes többek között a Green Day, a One Direction, a Gotye, Pitbull, Flo Rida és a Muse is.

Idén egy vadonatúj kategóriában is dönthetnek a szavazók: a legjobban kinéző előadót (Best Look) is díjazza a csatorna. Már másodszorra hívja segítségül az MTV a rajongókat, hogy kiderüljön, kinek is vannak a legelhivatottabb követői és ki érdemli meg a Legjobb Rajongók díjat. Minél több rajongó vesz részt az MTV digitális platformjain zajló versenyben, annál inkább számíthatnak kedvenceik arra, hogy az ő nevüket húzzák ki abból a bizonyos borítékból november 11-én.

30Y (Fotó: Redlemon - A galériához KATT a képre!)


Szeptember 17-én elindul a Worldwide Act első fordulója is, ahol mindenki saját hazájának indulójára szavazhat. Idén Magyarországon a 30Y, a Funktasztikus, Odett, a Soerii&Poolek és a Supernem száll harcba a szavazatokért. A hétfőn induló szavazáson a nézők voksolhatnak minden EMA kategóriára is, ha ellátogatnak a http://hu.mtvema.com oldalra. A 2012-es MTV EMA támogatói a Microsoft és a Replay.

Az MTV EMA világszerte az egyik legfontosabb zenei díjátadó, ahol a legnépszerűbb sztárok lépnek fel és a zenei világ krémje ünnepli együtt az elmúlt év kiemelkedő előadóit. A visszaszámlálás megkezdődött - csak a rajongókon múlik, hogy idén magyar együttes is felléphet-e az EMA színpadán.

MTV EMA november 11-én, vasárnap este élőben az MTV Hungaryn!

Az idei jelöltek listája

LEGJOBB DAL
Carly Rae Jepsen – ‘Call Me Maybe’; Rihanna feat. Calvin Harris – ‘We Found Love’; Gotye – ‘Somebody That I Used To Know’; Pitbull feat. Chris Brown – 'International Love';fun. feat. Janelle Monáe – ‘We Are Young’

LEGJOBB ÚJ ELŐADÓ
Rita Ora, fun., One Direction, Lana Del Rey, Carly Rae Jepsen

LEGJOBB NŐI ELŐADÓ
Rihanna, Katy Perry, P!nk, Taylor Swift, Nicki Minaj

LEGJOBB FÉRFI ELŐADÓ
Justin Bieber, Kanye West, Flo Rida, Pitbull, Jay Z

LEGJOBB POP ELŐADÓ
Justin Bieber, No Doubt, Katy Perry, Taylor Swift, Rihanna

LEGJOBB ÉLŐ ELŐADÁS
Taylor Swift, Lady Gaga, Jay Z & Kanye West, Green Day, Muse

LEGJOBB HIP HOP ELŐADÓ
Jay Z & Kanye West, Nas, Rick Ross, Drake, Nicki Minaj

LEGJOBB ROCK
Linkin Park, Green Day, Muse, The Killers, Coldplay

LEGJOBB ELEKTORNIKUS ELŐADÓ
David Guetta, Swedish House Mafia, Avicii, Skrillex, Calvin Harris

LEGJOBB ALTERNATÍV ELŐADÁS
Jack White, The Black Keys, Arctic Monkeys, Florence + The Machine, Lana Del Rey

LEGJOBB VIDEÓ
M.I.A. – ‘Bad Girls’; Lady Gaga – ‘Marry The Night’; Katy Perry – 'Wide Awake'; Rihanna feat. Calvin Harris – 'We Found Love'; PSY – ‘Gangnam Style’

LEGJOBB IMAGE
Nicki Minaj, Rihanna, Jack White, Taylor Swift, A$AP Rocky

LEGJOBB RAJONGÓK
Justin Bieber, One Direction, Lady Gaga, Rihanna, Katy Perry

LEGJOBB WORLD STAGE ELŐADÁS
Arcade Fire, Arctic Monkeys, B.o.B, Evanescence, Flo Rida, Jason Derulo, Joe Jonas, Justin Bieber, Kasabian, Ke$ha, LMFAO, Maroon 5, Nelly Furtado, Red Hot Chili Peppers, Sean Paul, Snoop Dogg, Snow Patrol, Taylor Swift

LEGJOBB PUSH ELŐADÓ
Nov – Foster The People; Dec – Lana Del Rey; Jan – Mac Miller; Feb – Michael Kiwanuka; March – Gotye; April – Rebecca Ferguson; May – fun.; June – Rita Ora; July – Conor Maynard; August – Of Monsters And Men; September – Carly Rae Jepsen

MAGYAR JELÖLTEK
30Y, Funktasztikus, Odett, Soerii&Poolek, Supernem

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.