Neil Armstrong hullámsírban fog nyugodni

Űr után a tenger mélye: vízbe temetik az első Holdjárót

Föld helyett vízbe, tengerbe temetik a Holdat megjárt első embert, Neil Armstrongot.

2012.09.07 14:29MTI

A néhai amerikai űrhajós családjának szóvivője, Rick Miller csütörtökön közölte a hozzátartozók döntését. Az időpontról és a helyszínről, vagy bármely más részletről semmit sem mondott.

Neil Armstrong 82 évesen augusztus 25-én halt meg szívbetegség miatt. Az Apollo 11 legénységének parancsnokaként ő volt az első ember, aki a Hold felszínére lépett. 1969. július 20-a volt a történelmi nap.

Kerülte a közszereplést, és ha mégsem tudott kitérni előle, igen rövidre fogta. Amikor megkérdezték, hogy milyen volt a Holdon, azt felelte: "Érdekes hely, merem ajánlani".

Szeptember 13-án a Washingtoni Nemzeti Katedrálisban nyilvános gyászszertartás lesz Armstrong búcsúztatására. A helyi idő szerint délelőtt 10 órakor kezdődő eseményt az amerikai űrkutatási ügynökség, a NASA televíziója élőben közvetíti, de látható lesz a világhálón a székesegyház, illetve az űrhivatal honlapján is.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.