Egy feltaláló lapátok nélküli ventilátort tervezet

A fogyatékos ventilátor

Lapátok nélküli ventilátort tervezett, a porzsák nélküli porszívók feltalálója egy újabb őrült találmánnyal állt elő. Persze az Ő őrültsége a mi komfortérzetünkhöz járul hozzá.

2012.09.01 10:00napiotthon.hu

A porzsák nélküli porszívók feltalálója James Dyson, két új, formabontó terméket dobott piacra. A Dyson Air Multiplier nevű eszközök egyike egy ventilátor, míg a másik egy fűtőtest, ám ezek formája - nagyítóra emlékeztetnek - cseppet sem hasonlít elődeikéhez, és a technológia mellyel működnek, az is eltér a korábban megszokottól.

A fent említett ventilátor korszerű technikájával szinte hang nélkül gyűjti össze a levegőt, a felső gyűrűben, ahol körbe-körbe áramlik, majd tizennyolcszorosára felerősödik; ez kerül később a levegőbe, egyenletesen hűtve szobánkat. Az eszköz teljesen biztonságos - nem kell attól tartani, hogy a gyerek megsérti vele magát,- hiszen nincsenek légkeverő lapátok. Akár működő állapotban is átnyúlhatunk a készüléken, semmi bajunk nem származik belőle.



A másik találmány, bár formában nagyon hasonlít a ventilátorhoz, funkcióját tekintve, pont az ellenkezője, hiszen ugyanazon technika alapján, megalkottak egy fűtőtestet is. Ez az eszköz átalakítja a hideglevegőt, és egyenletesen felfűti a kis- és nagyméretű szobát egyaránt.

A cég létrehozott egy olyan verziót is, ami magába foglalja mind a két funkciót, azaz nyáron hűt, télen fűt. Az új Dyson termékekről egyaránt elmondható, hogy a tisztításuk egyszerű, és mindkét típushoz jár mágneses távirányító; a távkapcsolót egyszerűen tárolhatjuk a ventilátoron/fűtőtesten. Mindkét szerkezet gyorsan és egyenletesen melegít illetve hűt, továbbá lehetséges a pontos szabályozás; ugyancsak pozitívum a termékeknél, hogy energiatakarékosak.

Azt is illik megemlíteni a Dyson hűtő és/vagy fűtő eszközeinél, hogy forgathatók, így könnyen lehet állítani, hogy merre vagy kire irányuljon a meleg vagy hideg levegő. Az egyetlen, ami negatívumként megemlíthető, hogy beszerezni a fent említett három készülék egyikét, hiszen az árok nyolcvanezer forintnál kezdődik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.