London 2012

Az idei a divat olimpiája is - KÉPEK!

Sokak szerint divatbemutatónak is beillett a londoni nyári olimpia pénteki megnyitó ünnepsége.

Nézze meg a magyar csapat bevonulását! >>> képgaléria

2012.07.28 09:42MTI

A XXX. nyári játékok megnyitóján ugyanis Ralph Lauren, Giorgio Armani vagy épp Salvatore Ferragamo ruháit csodálhatta meg a nagyvilág a játékokra érkező sportolókon. Nem mindenki volt azonban elégedett, a spanyolok ruhája ellen még Facebook-csoport is alakult.

Divatszakértők közül sokan már most a legstílusosabb olimpiának kiáltották ki az idei játékokat, pedig még váratnak magukra szép formaruhák.

Szokás szerint nagy sikert arattak az olasz küldöttség tagjai, akiket Giorgio Armani divatpápa tengerészkék-fehérbe öltöztetett. Az olaszok vitorláscsapatának ruhájáról viszont a Prada divatház gondoskodik.

Egyelőre még várat magára Stella McCartney és az Adidas sportszergyártó közösen tervezett ruhája, amelyet természetesen a hazaiak, a britek viselhetnek majd. A rendező ország sportolói pénteken fehérbe és aranyba burkolva léptek a nagyvilág elé. Különösen nagy várakozás övezi divatkörökben a szigetország úszóválogatottjának dresszeit.

Az amerikai küldöttség formaruháját nem kisebb név, mint Ralph Lauren tervezte: fehér nadrág és szoknya, tengerészkék blézer és zakó dukált a népes csapat tagjainak, akik barett sapkát is viseltek.

Cedella Marley - a néhai Bob Marley lánya - gondoskodott a jamaicai sportolók ruhájáról, amelyet Usain Bolt sprinter nemrégiben még egy külön divatshow keretében is bemutatott Londonban.

Ezzel azonban nem ér véget a közreműködő híres divattervezők sora: a francia lovascsapat felöltőjét például a Hermes divatház jegyzi, San Marino parányi küldöttségének formaruháját pedig Salvatore Ferragamo álmodta meg.

Sokan nem voltak kibékülve a spanyolok ruhájával, amelyet az orosz csapatéhoz hasonlóan a Bosco ház tervezett. Néhány spanyol sportoló a Twitter közösségi portálon panaszkodott a ruházat miatt, a Facebookon pedig csoportok is alakultak ellene.

A megnyitó ceremónia vendégei sem öltöztek alul, Michelle Obama amerikai first lady J. Mendel-ruhát viselt, Vilmos trónörökös neje, Cambridge hercegnője pedig a divatvilág új csillaga, Christopher Kane egyik ruhája mellett döntött. David Cameron brit kormányfő felesége egy londoni tervező, Roksanda Illincic kollekciójából választott.

Bevonultak a magyarok Londonba

Kattintson a képre! >>> Fotó: MTI

Közép-európai idő szerint éjfél után bevonult a magyar csapat a stadionba a londoni olimpia megnyitóján. A küldöttség élén a piros-fehér-zöld zászlót a háromszoros ötkarikás bajnok vízilabdázó, Biros Péter vitte. A sorban ott volt - többek között - Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és Molnár Zoltán MOB-főtitkár, csapatvezető. A magyar csapat 157 tagú, többen azonban hiányoztak a ceremóniáról, mert vagy még meg sem érkeztek a brit fővárosba, vagy szombaton már verseny vár rájuk. A férfiak fekete nadrágot és fehér zakót, a nők kalotaszegi mintával díszített bordó kosztümöt viseltek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.