Alapítványnak gyűjtenek a hírességek

Megasztárok kampányolnak az éhezés ellen

Immáron negyedik éve indít országos kampányt az egyik legismertebb gyermekétkeztetési alapítvány, a kezdeményezéshez ezúttal több Megasztár-versenyző is csatlakozott.

2012.07.25 12:29ma.hu

Nagy Adri, Nagy Kristóf "Bozont", Burgess Benji, Farkas-Jenser Balázs és Talán Attila, a Megasztár legutóbbi szériájának versenyzői mellett Herczeg Zoltán divattervező és Garami Gábor műsorvezető is csatlakozik ahhoz a kampányhoz, amelyet immáron negyedik éve indít útjára a Gyermekétkeztetési Alapítvány. Az „Adj, hogy ehessenek!” budapesti akciójára érkezőket sztárvendégek fogadják, hogy ismertségüket felhasználva ösztönözzenek minél több embert a segítésre.

Az alapítvány tájékoztatója szerint hazánkban a súlyos szegénységben élő 18 év alattiak aránya a 2008. évi 21,5 százalékról 2010-re 28,8 százalékra nőtt. Ezeknek a gyerekeknek egyszerűen a fizikai léte múlik azon, hogy az iskolában, óvodában kedvezményesen, illetve ingyenesen jutnak ennivalóhoz. Számukra a hétvége és az iskolai szünetek időszaka szó szerint életveszélyes, hisz sokan ilyenkor a napi minimumhoz sem jutnak hozzá.

A Gyermekétkeztetési Alapítvány (GYEA) ezért rendezi meg évről évre az „Adj, hogy ehessenek!” figyelemfelkeltő kampányát, mely az egyéni adományok fontosságára hívja fel a figyelmet. A kezdeményezéshez a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is támogatóként állt a TV2, a budapesti állomáson mintegy 200 rászoruló családnak adják át az ismert sztárok az élelmiszercsomagokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.