Június 26-én lépett fel nálunk a "Fullánk"

Képek - Ilyen volt Sting budapesti koncertje

Június 26-án óriási koncertet adott a Papp László Budapest Sportarénában a világ leghíresebb fullánkja, azaz Sting. Képes beszámoló az eseményről!

Sting nyolcadszor járt Budapesten képgaléria

2012.06.27 12:29ma.hu

Nyolcadik alkalommal lépett fel Magyarországon Sting kedd este a Papp László Budapest Sportarénában. A Police egykori frontembere az utóbbi években megszokott szimfonikus koncertje helyett ezúttal a rockosabb oldalát mutatta be a hazai közönségnek. A többszörös Grammy-díjas brit dalszerző-énekesnek volt miből válogatnia: eddigi pályafutása során számtalan slágerlistás dallal rukkolt elő, lemezeiből csak a szólókarrier kezdete óta mintegy 100 millió darabot adtak el.

Az énekes Gordon Matthew Thomas Summer néven látta meg a napvilágot 1951. október 2-án, a gitárral már kicsi gyerekként megismerkedett, igaz, akkor még csak egy öreg, szakadt húrú spanyol gitárral kötött szoros barátságot. A végső döntést azonban csak az egyetem első évében hozta meg, akkor határozta el, hogy a zene segítségével fog kilábalni az addigi életét meghatározó szegénységből.

Fotó: MTI (A galériához KATT a képre)


Alkalmi munkák mellett és a tanítóképző főiskola közben klubokban lépett fel, majd 1977-ben csatlakozott a Police zenekarhoz, melynek hat éven keresztül volt énekese és basszusgitárosa. Ezzel végképp megalapozta hírnevét, a szólókarrierben pedig még jobban kiteljesedett.

A jelenlegi turnéja, amely június 2-án indult, szintén tartalmaz több dalt is a kezdeti, Police-os korszakból, de szép számmal hangzottak el dalok az 1985 óta megjelent 13 szólókorongról is. Többségük egyébként szerepel a sztár 25 éves szóló-évfordulója alkalmából kiadott két válogatásalbumon is.

A tíz Grammy-díjas, valamint egy Golden Globe-, egy Emmy- és három Oscar-jelölést begyűjtő híresség 1988-ban lépett fel első alkalommal Budapesten, akkor olyan sztárok társaságában, mint Peter Gabriel, Bruce Springsteen és Tracy Chapmen, a legnagyobb közönség elé pedig 2004-ben lépett, amikor az ingyenes, Felvonulási téren megrendezett Kapcsolat koncerten játszott. A kedd esti koncertről Zágrábba repült, a turné július 31-én Litvániában zárul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.